Svensk gjengleder dømt til livstid for drap


En svensk gjengleder er dømt til fengsel på livstid for bestillingsdrap. Han har stått tiltalt sammen med 19 andre i en stor rettssak mot gjengmiljøet i Södertälje.
Byen sørøst for Stockholm er beryktet for gjengkriminalitet, og den er et viktig innsatsområde for svensk politis såkalte GOB-grupper, der GOB står for grov organisert kriminalitet. Onsdag falt dommene i rettssaken i Södertälje.

Bestillingsdrap

Bernard Khouri (31) er funnet skyldig på ni ulike tiltalepunkter, deriblant tre bestillingsdrap, bortføringer, trusler og tvang. Khouri skal ha ledet det såkalte Södertälje-nettverket, som har drevet med omfattende organisert kriminalitet.
Av de øvrige gjengmedlemmene som var tiltalt i saken, ble 15 dømt til fengselsstraff og to til vern i en lukket ungdomsanstalt, mens to ble frikjent. Khouris advokat Fredrik Ungersfält sier til nyhetsbyrået TT at dommen vil bli anket.

Roligere

– I året som er gått, er det blitt roligere i Södertälje, og tallet på anmeldte lovbrudd har sunket med en tredel. Alle vi snakker med, er enige i dette, men arbeidet fortsetter slik at vi slipper å stå her igjen om 15 år, sier byrådsleder Boel Godner.
I tillegg til i Södertälje har GOB-gruppene også vært satt inn i kampen mot vold i Malmö, der serieskytteren Peter Mangs nylig ble funnet skyldig i to drap, fire drapsforsøk og tre tilfeller av grove trusler. Malmö ligger høyt på statistikken over anmeldte lovbrudd i Sverige.

Comments