Ulovlig bruk av Mølla-bygget


Nasse MC Drammen, som sympatiserer med Hells Angels, har klubblokalene sine i dette bygget. (Foto: Jorunn Stokke)

Ulovlig bruk av Mølla-bygget

Kommunen setter ned foten for leiligheter og forsamlingslokale i gamle Foss Mølle, der Nasse MC Drammen holder til.


Tidligere i sommer var kommunen, branntilsynet og El-tilsynet på befaring i klubblokalene til Nasse MC Drammen. Bakgrunnen for befaringen var blant annet flere mottatte bekymringsmeldinger knyttet til eiendommen.
Ved tilsynet ble det konstatert to leiligheter og et forsamlingslokale som ikke er godkjent, og kommunen krever at den ulovlige bruken av eiendommen opphører.  Styreleder i selskapet Mølla Eiendom AS som eier lokalene, Erik Weimoth har fått frist til 10. august med å uttale seg. 
I varselet om pålegg skriver kommunen at hvis  kravet ikke etterkommes,  er det aktuelt med pålegg, eventuelt sanksjoner i form av tvangsmulkt. Weimoth har ikke vært tilgjengelig for å kommentar. Styremedlem Johnny Widar Langeland ønsker ikke å kommentere saken.
Nasse MC Drammen er kjent som sympatisør-klubb til Hells Angels, og har nå fått en egen avdeling i Sandefjord. Slammer MC Sandefjordskriver på nettsiden sin at klubben nå er blitt fullverdig chapter til Nasse MC Drammen, og det nye chapteret heter Nasse MC Sandefjord.
NRK Brennpunkt, som i fjor gikk HA-miljøet etter i sømmene,  meldte at HA var i ferd med å feste grepet i Norge. Til da hadde 28 såkalte 1-prosent-klubber over hele landet sagt ja til Hells Angels på forespørselen om å bli formelt tilknyttet Hells Angels som støtteklubb.
Medlemmene i disse klubbene vil da få rett til å bære et ruterformet merke med teksten «Support Club 81» på sine egne klubbvester. Både Nasse MC Drammen og Slammer MC Sandefjord står på Brennpunkts liste over de 28 støtteklubbene til HA.
Les mer om saken i papirutgaven av Sande Avis torsdag 2. august.

Comments