24-åringen fick knivhugg mot hjärtat


24-åringen fick knivhugg mot hjärtat

Norrköping
24-åringen var nära att knivmördas i somras. Och bilden av hur angriparen riktade ett våldsamt hugg mot hjärtat sitter fortfarande som etsad på hans näthinna.


- En så´n sak glömmer man inte, försäkrade brottsoffret när två män på onsdagen ställdes inför rätta för mordförsök.
Pådraget var det nuförtiden sedvanliga vid rättegångar med kopplingar till gängkriminalitet - säkerhetskontroll och hög polisnärvaro.
De båda åtalade, en 20-åring och en 30-åring, är medlemmar i det kriminella gänget Outlaws. På kvällen den 13 juli ringde de på dörren till en lägenhet på Repslagaregatan. De båda narkotikapåverkade männen var då iklädda skyddsvästar, den ene var dessutom iförd gängets huvtröja med den upplysande texten Outlaws tryckt på ryggen, bröstet och en ärm. Det rådde alltså ingen större tvekan om vilka besökarna var.
De två blev dock utan besvär insläppta i av den 39-årige lägenhetsinnehavaren, trots att han säger sig ha blivit blivit rånad i sin bostad av 20-åringen tidigare samma dag.
- De var väl ute efter att skada någon eller få mer pengar eller grejer, trodde 39-åringen om anledningen till besöket. Han hade i övrigt mycket diffusa minnesbilder av vad sedan hände i bostaden.
Klart är dock att hans 24-årige bror hamnade i bråk med besökarna. Brodern är bosatt på annan ort, var på tillfälligt besök och känner inte alls de båda åtalade.
24-åringen berättade att han utan anledning fick ett slag i ansiktet av 20-åringen, som i likhet med sin kumpan var knivbeväpnad. Angriparen och den angripne ska därefter ha kommit överens om att ?göra upp som män? - utan vapen.
Enligt 24-åringen blev han dock knivstucken en bit in slagsmålet och försvarade sig då med att slå en glasflaska i den andres huvud.
- Han reagerade inte alls, berättade 24-åringen för rätten.
Istället hamnade han själv försvarslös på rygg på golvet. 20-åringen ska då ställt sig med fötterna på var sida om mannen, lutat sig framåt och kallt utdelat ett kraftigt knivhugg som tog bara två cm från hjärtat. Skadan var livshotade, men offrets liv kunde räddas. Han har dock fortfarande men av det inträffade.
20-åringen nekar till brott och hävdar att han under handgemänget av en ?olyckshändelse? råkat hugga mannen i hjärtat. Den 30-årige kumpanen förnekar å sin sida att han deltagit i dådet genom att knivhugga 24-åringen i benen.
Rättegången fortsätter på torsdagen och avslutas i nästa vecka.

Comments