Boligområde plaget af bandeballade


Beboere svært utrygge: Boligområde plaget af bandeballade

Banderelaterede grupperinger forsøger at pisse teritorier af syd for København
17:17, 31. aug 2012 | Sune Fischer
Onsdag aften marcherede en gruppe Bandidos-rockere ind i boligområdet Gersagerparken syd for København. (Foto: Privatfoto) Se stort billede |  Del


Gennem flere dage har boligområdet Gersagerparken i Hundige syd for København været plaget af banderelaterede spændinger.
Onsdag invaderede en gruppe på 30-40 bandemedlemmer, der talte både fuldgyldige HA'ere, og figurer fra rekrutgruppen AK81 samt folk fra den HA-allierede gruppering Black Cobra, det nærliggende Hundige Center Waves - tidligere Hundige Storcenter.
Medlemmer fra gadebanden Bloodz, der traditionelt har haft Black Cobra som fjendebillede, satte derfor kursen mod shoppingcenteret. Om muligt for at konfrontere modstanderne.
Politiet rykkede hurtigt ud til centeret og fik stillet sig mellem de to grupper.
Torsdag aften var den gal igen. Denne gang i selve Gersagerparken, hvor medlemmer af Bandidos trængte ind i området for at manifestere sig.
Gennem årene har Bandidos nemlig haft Black Cobra som et af flere fjendebilleder. Og i Gersagerparken, der ligger tæt på Hundige Center Waves, bor ind til flere Black Cobra-folk.
Ud over de bande-relaterede spændinger, der i forvejen måtte være i området, er situationen skærpet af, at HA ifølge Ekstra Bladets oplysninger er i færd med at åbne en ny afdeling i området.
Og det førte til onsdagens episode i Hundige Center Waves, hvor de rygmærkeklædte bandefigurer var mødt op.
- Vi har fokus på området, og er klar til at håndtere eventuelle grupperinger, siger Michael Hansen, vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi.
Beboerne i området er meget utrygge ved de forskellige gruppers forsøg på at vise rygmærker og forsøg på at afpisse territorier.
- Det er ikke særligt rart. Det har stået på gennem flere aftner nu, siger en beboer, der vil være anonym, til ekstrabladet.dk.
Ifølge både ham og andre beboere, ekstrabladet.dk har snakket med, er der et tydeligt billede i gruppernes manøvrer i området.
- Det begynder ved 19-tiden og kører hele aftenen, siger beboeren.
Blandt andet forsøger Black Cobra-figurerne at afgrænse modstandernes muligheder ved at opstille vagter rundt om på centrale steder.
Beboerne frygter, at det skal eskalere til direkte voldshandlinger i området.

Comments