En 17,5 ton tung lastbil uden fører kørte onsdag morgen ind i husmuren til Bandidos-borgen på Amager i krydset ved Amager Landevej og Løjtegårdsvej.
- Det er ikke et helt almindeligt færdselsuheld. Lastbilen er stjålet, og den er blevet sat i gang og herefter kørt uden fører ind i Bandidos-borgen, hvor den er kørt en meter ind i huset, siger vagtchef ved Københavns Politi til bt.dk.
Og der gik ikke lang tid, før politiet fandt ud af, hvordan lastbilen tilsyneladende helt af sig selv kunne drøne ind i borgen.
- Der er placeret en mursten på speederen, og det er sådan, den er kørt ind i huset, fortæller politiets pressetalsmand, Lars Borg.
Omkring klokken ni onsdag formiddag fjernede en kran 'spøgelses'-lastbilen fra muren, og alle frygtede, at det ville få bygningen til at styrte sammen, men det skete heldigvis ikke. Nu skal bygningen stives af.
Politiet regner med, at 'uheldet' skete omkring kl. 3 i nat. Blot tre kvarter før blev lastbilen stjålet fra Skibby Jensen Smedie A/S, som ligger lige i nærheden.
Selv om sammenstødet uden tvivl må have givet genlyd i kvarteret, gik der et stykke tid, før vidner meldte sig på banen.
- Der er desværre en tendens til, at almindelige borgere ikke kontakter politiet, når de hører skud og ballade derfra. De ønsker ikke at blive involveret i balladen, siger vagtchefen.
De beboere, bt.dk talte med onsdag morgen fortalte dog, at de intet havde hørt. Selv mener de, at det skyldes, at de er vant til støj fra den nærliggende Kastrup Lufthavn.
Efter et stykke tid lykkedes det dog bt.dk's udsendte at finde beboere, som både havde hørt og set episoden, men de havde ikke henvendt sig til politiet, fordi de frygtede for repressalier.
Onsdag morgen undersøgte politiet området med hundepatruljer for at se, om der skulle være tilskadekomne, men man fandt ikke noget.
Det var en borger, der opdagede det og kontaktede politiet. Politiet er lige nu massivt til stede og afhører folk i området.
bt.dk følger sagen

Comments