Frykter samarbeid mellom MC-gjengene

Outlaws og Mongols (Foto: NRK/Gisle Forland/Steffen Zachariassen)
MC-klubbene Outlaws og Mongols spiller på lag, sier en kilde til NRK.
Foto: NRK/Gisle Forland/Steffen Zachariassen
Gjennom en rekke artikler har NRK satt lys på en mulig etablering av Mongols MC i Kristiansand. Politiet frykter et MC-samarbeid i Vest-Agder, om Mongols MC etablerer seg.
Som den eneste 1-prosentklubben i Kristiansand har Outlaws holdt en lav profil. Men nå forteller kilder i det kriminelle miljøet i Skandinavia at MC-gjengene Mongols MC og Outlaws MC pleier sterke bånd.
Siden oppstarten av Mongols MC i Skandinavia i 2011 har klubbene hjulpet hverandre med det en kilde kaller «vennetjenester».
En person med god kjennskap til miljøet bekrefter at klubbene har en god dialog.
– De er begge det de kaller svarte og hvite. Dette har med klubbfarger og deres syn på Hells Angels i utlandet å gjøre, sier kilden og fortsetter:
– Både Outlaws og Mongols står alene mot de resterende klubbene i Norge. På den måten kan de bygge videre på et godt vennskap mellom klubbene, sier kilden.

Faretruende

Leif Vagle (Foto: Kari Løberg Skår/NRK)
Leif Vagle i Agder-politiet.
Foto: Kari Løberg Skår/NRK
MC Mongols (Foto: Steffen Zachariassen/NRK)
MC-klubben Mongols er i vekst i Norge.
Foto: Steffen Zachariassen/NRK
Politiet liker ikke at de to aktuelle klubbene knytter sterke bånd.
– Dette ser vi på som veldig faretruende. Om to klubber nærmest samarbeider vil det by på problemer og gjøre jobben til politiet svært vanskelig, sier avsnittsleder Leif Vagle ved Agder politidistrikt.

Frykter krig

Kripos, som har det overordnede arbeidet mot MC-kriminalitet i Norge, følger spent med på situasjonen i Norge, men støtter seg til at Outlaws og Mongols MC fører en god dialog.
– Vi er ikke kjent med at det skal være noe konfliktfylt forhold mellom Outlaws og Mongols i Norge, sier kommunikasjonssjef i Kripos, Anne Bye Sandal.
Kilder i det kriminelle miljøet har fortalt at de to aktuelle klubbene ville stått sammen om det skulle brutt ut krig i det norske 1-prosentmiljøet.
På den andre siden hadde det blitt et sensasjonelt samarbeid mellom rivalene Hells Angels, Coffin Cheaters og Bandidos.
– Det er kjent at andre kriminelle MC-gjenger ikke ønsker etablering eller ekspansjon av Mongols MC i Norge, sier Sandal.

Comments