Gjengkrigen i Oslo blusser opp igjen.


Oslos kriminelle gjenger er under omorganisering og situasjonen i hovedstaden er svært anspent. Nå vil politiet rydde opp.




Gjengkrigen i Oslo har blusset opp. I løpet av et halvt år har det vært seks skyteepisoder. Samtlige har vært med personer som har tilknytning til B-gjengen.
Omorganisering
TV 2 vet at årsaken til gjengkrigen er omorganiseringen innad i de kriminelle bandene. Gamle fiender har blitt venner og venner har blitt fiender.FUNNET: Dette er bilen som ble etterlyst etter drapet på Ensjø. Den ble funnet i Oslo i midten av august. FUNNET: Dette er bilen som ble etterlyst etter drapet på Ensjø. Den ble funnet i Oslo i midten av august. Foto: Politiet
Nå står A-gjengen, Grønlandsgutta og Holmliagjengen sammen. Fienden er B-gjengen, Young Guns og Furuset Bad Boys.
Situasjonen beskrives som anspent og derfor har politimesteren beordret en storoffensiv mot hovedstadens gjengmiljø.
Seks skyteepisoder
Ønsker tips
Den 30 år gamle mannen som ble skutt på Ensjø hadde tilknytning til B-gjengen. Drapet er fortsatt uoppklart. Politiet har offentliggjort bilder av fluktbilen og ønsker tips i saken.
– Vi er svært interessert i komme i kontakt med vitner som har observert en grå Octavia, som vi knytter til drapet, og som forlot Ensjø rett etter dTAR OPP KAMPEN: Politiet ønsker tips om bilen som ble sett forlate Ensjø like etter drapet skjedde. TAR OPP KAMPEN: Politiet ønsker tips om bilen som ble sett forlate Ensjø like etter drapet skjedde. Foto: TV 2rapet, sier Christian Hatlo, politiadvokat i Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.
Politiets hovedprioritering er nå å oppklare drapet på Ensjø.
– Det jeg kan si er at det er et tungt miljø å etterforske i. Det er kriminelle aktører så vi må bruke ekstra ressurser på det, sier Hatlo.
Politiet er sparsomme med opplysninger om mistenkte.
– Jeg ønsker ikke å si hva slags status de forskjellige har, men vi har mange spor og gå etter, sier Hatlo til TV 2 Nyhetene.

Comments