Politiet vil »sende signal« med rocker-aktioner


    Ransagninger af rockerborge har været undervejs i en periode, men lastbilangrebet mod Bandidos’ klubhus på Amager onsdag morgen var en udløsende faktor. Politiet frygter ny konflikt.


Spændingerne i de københavnske rockermiljøer har ulmet mere og mere i den seneste uge, og da en førerløs lastbil tidligt onsdag morgen torpederede et Bandidos-klubhus, valgte Københavns Politi at slå til i aktioner mod fire rockerborge i hovedstaden.
Det skyldes en stigende frygt for en ny rockerkrig, forklarer politiinspektør Svend Foldager.
- I København har vi gennem den seneste uge konstateret flere voldelige episoder mellem Hells Angels og Bandidos med knivstikkerier og andre konfrontationer. I morges havde vi yderligere en episode, hvor en lastbil bevidst blev kørt ind i gavlen på et Bandidos-klubhus. De oplysninger og oplysninger fra andre kilder viste, at trusselsbilledet er eskalerende, siger Svend Foldager.
- Det gjorde, at vi frygtede for, at en ny konfrontation er ved at blusse op, siger politiinspektøren.
Svend Foldager siger, at Københavns Politi indtil videre har anholdt »i underkanten af 40« personer, men ransagningerne på de fire rockerborge har dog ikke kastet meget af sig. De anholdte vil ikke blive stillet for en dommer og ventes løsladt inden længe.
Onsdagens aktioner handler ifølge Københavns Politi om at gøre det klart overfor rockermiljøet, at man ikke vil acceptere den igangværende udvikling.
- Vi ser et billede, som er stigende og bekymrende. I dag har vi villet sende et klart signal om, at det er uacceptabelt, og vi vil have det bekæmpet på alle tænkelige måder, siger Svend Foldager.
Over hele Sjælland har politiet været på rockerbesøg i løbet af onsdagen. Ifølge TV 2s oplysninger har der været aktioner mod cirka 15 rockerborge på Sjælland.
Københavns Vestegns Politi har været på aktion i fire rockerborge »efter formodninger om en forestående konflikt i rockermiljøet«.
- Vi gik ind for at markere overfor rockerne, at vi ikke tolererer voldelige konflikter, siger efterforskningsleder Carsten Jansson og oplyser, at man holder »skærpet opsyn« med det lokale rockermiljø.
Politiet på vestegnen har ikke anholdt nogen, men man har beslaglagt en række effekter som økser, slagvåben, knive, anabolske steroider, hash og et par geværmagasiner med skarpe skud.

Comments