Så meget kræver afpresserne

Afpresning og beskyttelsespenge er ikke noget nyt fænomen. Her er nogle eksempler på, hvor mange penge forbryderne forlanger.
* I september 2008 forlangte to personer 10.000 kroner om måneden fra otte bordeller i København. Gerningsmændene truede de prostituerede med vold og med at rasere bordellerne.
* I 2010 blev en ledende figur i banden Black Cobra idømt fængsel for at opkræve 35.000 kroner i beskyttelsespenge fra en kok på den københavnske vestegn.
* Den rufferidømte eksmodel Anni Fønsby har også været offer for krav om beskyttelsespenge. Hendes bordel i Ringsted blev afkrævet 10.000 kroner om måneden. Både Bandidos og Hells Angels krævede penge. Bordellet blev til sidst brændt ned, fordi betalingen ikke faldt.
* I august 2011 forlangte en gruppe mænd 10.000 kroner om måneden fra en grillbar i Valby i København. Mændene truede med at brænde stedet ned og med at stikke ild på personalets biler, hvis ikke de fik penge.
* I oktober 2011 forlangte en mand 15.000 kroner om måneden i beskyttelsespenge fra en caféejer i Valby i København. Han truede med at brænde caféen ned.
* Også folk i tatovørbranchen er ofre for afpresning. I juli fortalte en jysk tatovør til Ritzau, at han årligt må betale en kvart million kroner i beskyttelsespenge til rockere fra Hells Angels.
http://avisen.dk/saa-meget-kraever-afpresserne_183762.aspx

Comments