Slogs med kofot: Blod pumpade ur huvudet


Mannen, som är en framstående person i mc-klubben och den som skadades allvarligast i attacken slogs med en kofot i huvudet. Bilden till höger är inifrån klubblokalen. Foto: POLISENMannen, som är en framstående person i mc-klubben och den som skadades allvarligast i attacken slogs med en kofot i huvudet. Bilden till höger är inifrån klubblokalen. Foto: POLISEN



Slogs med kofot: Blod pumpade ur huvudet




När mannen kom ut på gården såg man den maskerade och kofotsbeväpnade mannen komma mot honom tillsammans med flera andra.
De skrek åt honom att lägga sig ner och ta sig sin väst innan han slogs i huvudet med kofoten.
"Blodet pumpade ur huvudet", har han sagt i förhör.
Mannen, som är en framstående person i mc-klubben och den som skadades allvarligast i attacken, befann sig inne i klubbhuset när några kvinnliga festdeltagare ropade att ett flertal män i Hells Angels-västar stod utanför. När mannen kom ut på gården såg han hur en man med rånarluva och kofot kom emot honom tillsammans med ytterligare fem-sex personer. Han hann bara gå ett par meter innan de gav sig på honom.
"De började puckla på mig", har mannen sagt i förhör.

"Blodet pumpade"

Männen skrek åt honom att lägga sig ner och ta av sig sin väst. Samtidigt såg han hur det slogs från alla håll. Det första slaget med kofoten träffade honom på armen när han försökte skydda sitt huvud.
"Varför!", skrek mannen till angriparna men fick inget svar.
Det var fem-sex personer som var på honom samtidigt och han kan inte riktigt minnas exakt vad som hände runtomkring honom. Han tror att det var det sista slaget med kofoten som träffade honom i huvudet. Männen som gett sig på honom lämnade därefter honom kraftigt blödande på marken och försvann.
"Blodet pumpade ur huvudet", har mannen sagt i förhör.
Han var hela tiden vid medvetande och efter att angriparna lämnat honom bad han några andra festdeltagarna ringa efter en ambulans. Han fick tag i en tröja som han tryckte mot såret i huvudet för att få stopp på blödandet.

"Bara vanliga killar"

Mannen ställer sig helt frågande till varför han och de andra medlemmarna i mc-klubben attackeras. De sysslar inte med några olagligheter.
"Vi är bara vanliga killar som gillar att åka mc", har han sagt i förhör.
Mannen fördes till sjukhuset med livshotande skador och fick sy det 10 centimeter långa såret i huvudet. En stor flik från av huvudsvålen hängde lös. Han fick även sy flera stygn på vänster sida av underläppen.

Comments