Vi vil ikke tolerere beskyttelsespenge


Nu er det nok: Vi vil ikke tolerere beskyttelsespenge

Her til formiddag holder brancheforeningen møde om beskyttelsespenge for byens mange værtshusejere


Beskyttelsespenge og afpresning - nej tak!
Sådan lyder budskabet fra Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, der her til formiddag holder møde på Kapelvej 1.
Her kommer et hav af værthusejere, og meningen er, at der skal tales åbent og ærligt om problemet, som for alvor blev belyst, da værtshusejer Jane Pedersen stod frem for et par uger siden.
Kirsten Hauge er direktør for DRC, og hun siger til ekstrabladet.dk.
-Vi vil have en dialog med restautørerne om, hvor stort problemet er. Vi vil gerne have dem til at fortælle, så vi kan finde en løsning i samarbejde med kommune og politi.

Pressen skal holde sig væk 
For at få værtshusejerne til at fortælle, har brancheforeningen besluttet, at der ikke må være presse til stede under mødet. Det kan nemlig få folk til at tie stille.
- Pressen skal ikke være til stede, for vores erfaring er, at så siger folk ikke det, de ellers ville sige.
Politi: Tal åbent
Både politi og kommune dukker op til dagens møde, hvor også over 50 værtshusejere er tilmeldt.
- Vi vil benytte lejligheden til endnu en gang at understrege vigtigheden af, at man som værthuejer taler åbent om det her, siger politileder Tommy Laursen til ekstrabladet.dk.
Også Jane Pedersen, kvinden, der startede hele diskussionen ved at stå frem og fortælle om, hvordan hun er blevet truet til at betale beskyttelsespenge, kommer til mødet.
- Jeg håber, der er flere, der vil stå frem og snakke om det. Der har været fantastisk opbakning til mig, og jeg har ikke haft nogen problemer lige siden, siger hun.
Sikkerhedsudstyr er på dagsordenen
Udover blot at skulle snakke om beskyttelsespenge-problematikken har DRC hyret et sikkerhedsfirma, som vil fortælle om, hvilke muligheder de små værtshuse har for at gardere sig mod afpresning og bander.
Mange af de små steder har ikke en økonomi, der giver dem mulighed for at investere i kæmpe overvågningsanlæg. Derfor vil man her forsøge at give bud på alternativer, som kan sikre, at ejerne sover mere trygt om natten.

Comments