• La kniver klar på 
    bordet hvis det 
    skulle gå skeis
Ifølge øyenvitnet til Lura-drapet gikk det ti sekunder fra mennene kom inn i kjellerleiligheten til bestekameraten Adil Babar (27) var skutt.


- NN (22-åringen som har vært siktet for forsettlig drap, red. anm.) kommer først inn i kjellerleiligheten og hilser. Bak ham kommer en maskert person og stormer mot Babar og peker en revolver mot hodet hans. Så skyter han Babar og de stikker av med et pengeskrin som Babar hadde ved føttene, forklarte øyenvitnet i Jæren tingrett tirsdag.
Han beskriver seg som avdøde Adil Babars bestekamerat og var på besøk hos 27-åringen i kjellerleiligheten om kvelden 24. juli i fjor.
Etter at bestekameraten var skutt, startet han førstehjelp ved å holde en pute mot skuddskaden. Han ringer også ambulanse. Han anslår at de tok ti sekunder fra de to mennene stormet inn i kjellerleiligheten til Babar var skutt.

Åpen dør

En 37 år gammel manner er tiltalt for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter etter at norskpakistanske Adil Babar ble skutt i hodet og døde. 37-åringen er sammen med de tre andre tiltalt for å flere ganger ha forsøkt å lure Babar i en felle tidligere samme dag, der de blant annet planla å utsette ham for grov vold med balltre bak Skiljaberghallen på Sola.
Hevnaksjonen ble planlagt etter at 37-åringens daværende ekskjæreste, den medtiltale kvinnen (20) natt til 18. juni i fjor skal ha blitt forsøkt voldtatt av avdøde.
Etter at forsøkene med å lokke Babar til steder der avdøde kunne tas, kontaktet den hovedtiltalte en 22-åring som ringte Babar og sa han ville kjøpe 20 gram kokain. Etter at Babar først sa de kunne møtes ved Auto 2000 på Lura, ble avtalen at de kunne komme hjem til ham. Døra til kjelleretasjen sto oppe. 

LES OGSÅ

Noen minutter før klokken 20 søndag 24. juli i fjor tok to menn seg inn i huset og kjelleren på Lura. De etterlatte etter Lura-drapet ønsker ikke å sitte i samme rom som de tiltalte når rettsaken går i Jæren tingrett. Etter de har vitnet følger i saken fra et annet rom i tinghuset.

- En ren henrettelse. Ikke et uhell

De etterlatte etter Lura-drapet reagerer kraftig på at han som skjøt og drepte Adil Babar (27) kan være en fri mann om få år.
 

Kunne gå skeis

- Før de kom veide vi opp stoff og Babar sa vi skulle legge kniver på bordet, fortalte øyenvitnet som var i kjellerleiligheten sammen med avdøde.
- I tilfelle det skulle gå skeis? ville aktor, statsadvokat Arvid Malde, vite.
- Ja, svarte øyenvitnet i Jæren tingrett.
Ifølge 22-åringen som ble med den hovedtiltalte 37-åringen sier han aldri hørte snakk om at Babar skulle tas fysisk, og at han ble sjokkert da det gikk av et revolverskudd.
22-åringen var selv siktet for forsettelig drap på Adil Babar, men tiltalen mot ham ble frafalt.
Før de kom veide vi opp stoff og Babar sa vi skulle legge kniver på bordet

Flyktet i panikk

Mandag forklarte den hovedtiltalte 37-åringen hvordan de mislykkede forsøkene på å gi Babar skambank endte med at 27-åringen ble skutt og døde.
- Før jeg går inn  kjellerleiligheten drar jeg opp et halstørkle opp foran nesen slik at han ikke skulle kjenne meg igjen i ettertid. Jeg trekker opp revolveren og spenner hanen. Jeg går bort til Babar, stiller meg en halvmeter-meter fra Babar og sier at "Du og jeg skal ha en alvorsprat!", sa 37-åringen.
- Planen var å slå ham i nakken med revolveren. Jeg husker at jeg tenkte at jeg måtte spenne ned hanen på revolveren for å unngå at det skulle gå av et skudd. Men situasjonen var anspent og full av adrenalin. I det jeg spenner ned, gjør jeg det for fort. Selv om jeg har tommelen på hanen går skuddet av, forklarer 37-åringen som fikk panikk, men undervies i flukten rakk å gjemme revolveren på under noen busker på Soma før han går under jorden.
- Stemningen i bilen på vei fra Lura var "bad", for å si det slik, sier22-åringen.

LES OGSÅ

Noen minutter før klokken 20 søndag 24. juli i fjor tok to menn seg inn i huset og kjelleren på Lura. De etterlatte etter Lura-drapet ønsker ikke å sitte i samme rom som de tiltalte når rettsaken går i Jæren tingrett. Etter de har vitnet følger i saken fra et annet rom i tinghuset.

- Jeg fikk panikk da jeg så at han var skutt

37-åringen innrømmer uaktsomt drap og forteller hva som skjedde i dagene, timene og sekundene før Adil Babar (27) ble skutt og drept på Lura.
 

Fryktet hevnoppgjør

Etter ugjerningen på Lura skal flere personer med tilknytning til B-gjengen i Oslo ha kommet til Rogaland for å lete etter de to som da var siktet.
Ifølge en trusselrapport som Rogaland politidistrikt utarbeidet etter drapet var Bandidos-medlemmer fra Tyskland og Danmark på vei til Stavanger og Sandnes for å bistå Bandidos MC Stavanger med forsterkninger i konflikten og den svært spente situasjonen som oppsto etter drapet.
Politiet fryktet tungt kriminelle skulle ta hevn etter drapet på den 27 år gamle pakistanske statsborgeren.
Drøyt 14 dager etter det dødelige skuddet på Lura, natt til tirsdag 9. august i fjor, hindret brannvesenet så vidt en brann i en parkert bil fra å spre seg til et bolighus på Stangeland. I huset bodde et fullverdig medlem i Bandidos Stavanger.

LES OGSÅ

Brann hos Bandidos-medlem var trolig påsatt

Politiet har etter Lura-drapet fryktet hevnaksjoner fra tungt kriminelle miljøer. Natt til tirsdag begynte det å brenne i en parkert bil utenfor huset til et medlem i MC-klubben Bandidos.
 
Hans samboer og barn måtte evakuere boligen. Politiet mener bilbrannen var påsatt. Brannen er ikke oppklart.
Natt til 13. august i fjor ble bilen til en person med tilknytning til B-gjengen i Oslo påsatt. Bileieren skal ha vært tilstede i begravelsen til offeret fra Lura noen uker tidligere.

Comments