Politiet aksjonerte mot Hells Angels

Hells Angels (Foto: Russel A. Daniels/Scanpix)
Ti personer i miljøet rundt MC-klubben Hells Angels er pågrepet på Østlandet og i Finnmark i en samordnet politiaksjon tirsdag. Politiet har beslaglagt våpen, narkotika og mulig tyvegods.
– Pågripelsene er en del av en større sak som handler om økonomi og narkotika, opplyser Skule Worpvik, leder for avsnittet for organisert kriminalitet i Telemark politidistrikt, til NTB.
Aksjonen ble ledet fra Telemark, med støtte fra Søndre Buskerud politidistrikt.

Vurderer varetekt

– Vi har totalt pågrepet ti personer og tatt beslag i våpen og narkotika samt det vi mener er tyvegods, på flere forskjellige adresser. I løpet av onsdag vil vi vurdere å fremstille flere av de pågrepne for varetektsfengsling, sier Worpvik.
Politiet har aksjonert i både Telemark, Østfold, Søndre Buskerud, Oslo og Vest-Finnmark.
Blant annet har politiet undersøkt lokaler og miljøer til Hells Angels både i Hokksund i Buskerud og i Vest-Finnmark, samt flere privatadresser.

– Uten dramatikk

– Politiaksjonene har gått stille og rolig for seg, og alle pågripelsene skjedde uten dramatikk. Narkotikabeslagene er ikke så store at de vil berøre de strengeste lovparagrafene i narkotikalovgivningen, men vi ønsker ikke å gå ut med hvor omfattende beslagene av våpen og narkotika er, sier politioverbetjent Worpvik.
Politiet hadde hatt miljøet under oppsikt i lengre tid da de valgte å aksjonere tirsdag formiddag.
Også i sommer pågrep politiet på Østlandet og i Midt-Norge flere medlemmer i Hells Angels og ransaket HA-lokaler og privatboliger.

HELLS ANGELS

  • Hells Angels ble etablert i den amerikanske delstaten California i 1948.
  • Det er anslått at MC-klubben har mer enn 2000 medlemmer i ca 200 lokalavdelinger over 25 land over hele verden.
  • Hells Angels har følgende avdelinger i Norge: Trondheim, Hamar, Oslo, Bergen, Skien, Stavanger og Tromsø.
  • FBI antar at Hells Angels innkasserer mer enn én milliard amerikanske dollar i året på sin verdensomspennende narkotikatrafikk, prostitusjon og hvitvasking av penger.
  • Hells Angels hevder fortsatt at den er «bare» en MC-klubb.
  • Kilde: NRK/Wikipedia
(©NTB)

Siste fra NRK Nordnytt

Comments