Politiet har aksjonert mot Mongols-medlem

MC Mongols (Foto: Steffen Zachariassen/NRK)
Politiet i Agder har lenge vært bekymret for veksten av medlemmer i motorsykkelklubben Mongols på Sørlandet.
Foto: Steffen Zachariassen/NRK
Politiet utførte i dag en væpnet politiaksjon mot medlemmer av MC-klubben Mongols. Tre personer er pågrepet. Det skriver Fædrelandsvennen.
Tre personer er pågrepet etter at politiet ransaket hotell Caledonien i Kristiansand sentrum ved titiden torsdag formiddag.

Etterlyst for væpnet ran

Mongols motorsykkelklubb er en MC-klubb fra USA, men som også er representert i Norge, Sverige og Tyskland. Politiet i Kristiansand har lenge uttalt at de er bekymret for fremveksten av klubben på Sørlandet.
Les også:
Arne Sundvoll (Foto: Eie, Lars/NRK)
Politioverbetjent i Agder politidistrikt, Arne Sundvoll
Foto: Eie, Lars/NRK
Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, forteller at en av de pågrepne, en 22 år gammel mann fra Sverige, har vært etterlyst i Sverige i forbindelse med et væpnet ran. Mannen skal være tilknyttet motorsykkelklubben Mongols.
To andre menn fra Telemark ble pågrepet i den samme aksjonen.
– Grunnen til at vi valgte å pågripe de to andre mennene var fordi de oppholdt seg på samme sted. I tillegg ble det funnet litt narkotika i en bil, opplyser Klausen til NRK.

Skal undersøke hensikten med besøket

Politioverbetjent i Agder politidistrikt, Arne Sundvoll, forteller at personen som har vært etterlyst for væpnet ran blir sittende i arresten i Kristiansand inntil spørsmålet om utlevering er avklart.
Les også:
Ser politiet noen sammenheng mellom denne aksjonen og etableringen av Mongols i Kristiansand?
– Vi kommer nå til å bruke tid på å undersøke hvorvidt denne personen var i Norge med den hensikten. Derfor ønsket politiet å ta inn de andre personene på stedet for å avhøre de og for å kartlegge hensikten med besøket, forteller Sudvoll.

Politiet i Agder bekymret

De to andre mennene er 31 og 46 år og kommer fra Telemark. Alle de tre mennene sitter i arresten og har status som siktet.
Motorsykkelklubben Mongols etablerte seg i Kristiansand før sommeren. Nå øker medlemstallet og politiet er bekymret for fremveksten.
Fire av medlemmene i Mongols sitter fengslet i påvente av en rettssak. Siktelsene går blant annet ut på ran, pengeutpressing, trusler og tyverier.

Comments