To menn satt i isolat


Siktet i landsomfattende heleri av narkotikapenger.

ODDGEIR ISAKSENE-post

Skriv ut
Tips en venn
Publisert 19.10.2012 kl 10:30 Oppdatert 19.10.2012 kl 10:54

POLITIAKSJON
Tirsdag gikk politiet til en koordinert aksjon mot personer på Østlandet og i Finnmark.
Bakgrunnen skal være heleri av narkotikapenger.
I Alta ble fire personer pågrepet på privatadresser og i lokalene til MC-klubben Wolverines.
I Alta ble det gjort beslag av ett våpen og mindre mengder narkotika.
To av de fire i Alta ble torsdag varetektsfengslet i full isolasjon i to uker.

LES OGSÅ
Åtte pågrepet i politiaksjonOnsdag fortsatte politiaksjonen hvor flere har blitt pågrepet i Alta. Det er gjort beslag av ulovlige våpen, narkotika og tyvegods.17.10.12 - 19:15


To menn i 40-årene fra Alta ble torsdag fremstilt for varetektsfengsling med påstand om to uker i isolat – siktet for heleri av narkotikapenger.

Politiet gjennomførte tirsdag en planlagt aksjon i Alta, Telemark, Østfold, Søndre Buskerud og Oslo som del av en større sak som handler om økonomi og narkotika. I Alta ble fire personer pågrepet både på privatadresser og i lokalene til MC-klubben Wolverines. Klubben er en supportklubb for Hells Angels i Tromsø.

Siktelsen for grovt heleri har en strafferamme på 6 års fengsel.
Fulgte aktors påstand

To av de fire ble i Alta tingrett torsdag fremstilt for varetektsfengsling. Politiadvokat Gøril Lund i Vestfinnmark politidistrikt la ned påstand om varetektsfengsling med alle restriksjoner i to uker. Retten fulgte politiets påstand.

Forsvarer Andreas Hegg for den ene og Kjetil H. Nilsen for den andre la ned påstand om løslatelse.
Nektet straffskyld

De to siktede nektet begge straffskyld i Alta tingrett i går.

– Min klient erkjente ikke straffskyld, og samtykket ikke i varetektsfengsling, sier Andreas Hegg. Politiadvokat Gøril Lund ville ikke gi noen kommentarer i går, og viste til Telemark politidistrikt som koordinerer saken.

– Bakgrunnen for aksjonen er at vi har fulgt med i miljøet en stund, sier politiadvokat Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt til Finnmark Dagblad.

– Vårt hovedfokus har vært heleri av penger fra narkotikaomsetning, sier han.
Skjellig grunn til mistanke

Alta tingrett fant at de to siktede begge med skjellig grunn kunne mistenkes for siktelsen for grovt heleri. Siktelsen for grovt heleri har en strafferamme på 6 års fengsel.

Retten har vurdert at det er en kvalifisert og nærliggende fare for at de to siktede vil forspille bevis i saken dersom de løslates, og retten la særlig vekt på at politiet er i en tidlig fase av etterforskningen.

Om at de to ble dømt til to ukers varetektsfengsling i isolasjon, fant retten at det av hensyn til etterforskningen er viktig at de siktede ikke gis anledning til å kommunisere med andre involverte, også i fengselet.

Comments