Totalt 33 kilo amfetamin beslaglagt

(Etterlyst nett) Norsk politi har samarbeidet med politiet i Island, Sverige, Danmark og Spania. 





Til sammen 33 kilo amfetamin er beslaglagt i saken, som norsk og dansk politi begynte å arbeide med i mai.
Aftenposten vet at både Oslo-politiet og Kripos har arbeidet med opprullingen av saken. Vi rettet torsdag en forespørsel til Kripos, men der har man ennå ikke kunnet kommentere saken.
- Vi har i denne saken hatt et forbilledlig samarbeide med politiet i Norge, Sverige og Island, sier politikommissær Steffen Thaaning Steffensen i en pressemelding fra det danske Rigspolitiet, tilsvarende norsker Kripos.
Startet i mai
Norsk politi, politiet på Island og avdelingen for organisert kriminalitet i Københavns politi begynte etterforskningen i mai i det en gruppe islendinger var mistenkt for å smugle narkotika til de nordiske landene.
- Vår etterforskning viste raskt at lederen av nettverket var en 38 år gammel islandsk statsboger, som var bosatt i Spania, sier Thaaning Steffensen, som er sjef for avdelingen for organisert kriminalitet i Københavns politi.
Politiets etterretningsarbeid avslørte at i dagene før 16. august reiste flere av de mistenkte i nettverket til Holland for å forberede smuglingen av narkotika.
Første beslag: 12 kilo
Da de mistenkte kom til Danmark skygget man den antatte kureren, en 54 år gammel mann fra Chile med fransk statsborgerskab, og pågrep ham.
I bilen hans fant politiet 12 kilo amfetamin i enkilos pakker gjemt under setene.
54-åringen ble varetektsfengslet bak det danskene kaller dobbelt lukkede dører, det vil si at det var fullt hemmelighold rundt saken, fordi mye tydet på at den samme ligaen skulle smugle et enda større parti et par uker senere.
Politiets etterretningsarbeid, som trolig har omfattet både telefonavlytting og andre overvåkingstiltak, viste at i dagene før 13. september reiste igjen flere av de mistenkte til Holland.
Andre beslag: 22 kilo
- Den 13. september kunne vi observere at flere av våre mistenkte kjørte over grensen og derfra videre til Haslev på Sjælland. Der foretok vi pågripelse av to kurerer, en 21 år gammel mann og en 20-åring. Begge er islendinger, opplyser Steffen Thaaning Steffensen.
I bilen de to kjørte, fant politiet 22 kilo amfetamin, denne gang i tokilos pakninger, gjemt i bilens gulv. Man fant også 0,6 kilo ecstasy i pilleform.
Deretter ble den mistenkte hovedmannen, den islandske 38-åringen i Spania, pågrepet, io tillegg til tre andre islandske menn.
Til sammen er altså 11 personer pågrepet og siktet i saken. De tre siste, som er tre danske menn, ble pågrepet så sent som mandag. Politiet mener det var de tre som hadde bestilt og betalt ti kilo amfetamin av det første partiet som ble beslaglagt.

(© Etterlyst.no Sist oppdatert 5.10.2012 kl. 12:46) 

Comments