Tre Bandidos-medlemmer mafiatiltalt


Tre medlemmer av MC-klubben Bandidos er tiltalt for torpedovirksomhet etter den såkalte mafiaparagrafen.

Politiet og påtalemyndigheten mener de tre mennene opptrådte som en del av en organisert kriminell gruppe da de ved flere anledninger i mai 2009 skal ha forsøkt å presse en Stavanger-mann med spilleproblemer til å betale dem minst 720.000 kroner.
Saken kan få stor prinsipiell betydning. Påtalemyndigheten har aldri lyktes i å få dømt klubber fra det såkalte 1-prosentmiljøet etter mafiaparagrafen i straffeloven – paragraf 60a. Får påtalemyndigheten medhold når saken kommer opp for Stavanger tingrett i juni neste år, stempler domstolen samtidig Bandidos som en kriminell organisasjon, skriver Stavanger Aftenblad.
Politiet ønsker ikke å si noe om hvorfor de har valgt å bruke mafiaparagrafen, men den åpner for straffer som er dobbelt så høye som ordinær strafferamme.
– Det ville være å foregripe bevisførselen. Men generelt forutsetter paragrafen at en gruppe på minst tre personer samarbeider over tid om forbrytelser med som har en strafferamme på tre år eller mer, sier politiadvokat Øyvind Haukland i Rogaland politidistrikt. (ANB-NTB)
 

Comments