15 män fälls i MC-målet

 
Samtliga knutna till Hells Angels 15 av de 19 män som stått åtalade för attacken mot Svineri MC i Kalmar fälldes idag av Kalmar tingsrätt. 

Eftersom inga gärningsmän kunnat pekas ut av vittnen skriver tingsrätten skriver att man varit helt hänvisad till teknisk bevisning. Det har i första hand handlat om blodspår på de åtalades kläder. Blod som genom analys visat sig komma från offren i Svineri MC.

Tingsrätten har funnit det bevisat och styrkt att de åtalade tillsammans och i samråd misshandlat åtta medlemmar ur Svineri MC som befann sig i klubbens festlokal.

Tingsrätten finner det också styrkt att de dömda männen gjort sig skyldiga till skadegörelse på Svineri MC:s lokaler, samt egenmäktigt förfarande då man tagit en del av medlemmarnas MC-västar som innehöll personliga tillhörigheter som mobiltelefoner och kontanter.

Eftersom tingsrätten inte funnit det styrkt att det fanns någon avsikt att ta telefoner och kontanter så döms de åtalade för egenmäktigt förfarande och inte grovt rån som åklagaren hade yrkat på.
Samtliga av de dömda har anknytning till Helss Angels
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/15-man-falls-i-mc-malet

Comments