Bandidoshøvding fraråder: - Dumt at købe vores smykker

I morgen ryger konfiskeret rockerguld vurderet til en samlet værdi på godt 300.000 kr under hammeren ved en auktion hos Bruun Rasmussens Kunstauktioner.

Blandt smykkerne er der store guldringe med ædelstene, der vil gøre enhver ældre hattedame fra whiskeybæltet grøn af misundelse. Der er også en FCK halskæde samt ditto nøglering i guld blandt tingene.

Se rockerguldet her

Helt centralt er der tre halskæder med Bandidos-logo udført i guld. Den ene yderligere ’smykket’ med diamanter. De tre åbenlyse Bandidos-smykker har medført løftede øjenbryn i rockerklubben:
– Selv om smykkerne samlet er taget fra en af vores folk, så er de tre smykker med vores logo Bandidos’ ejendom og brand. Dermed tilhører de Bandidos. Den slags smykker kan kun fuldgyldige medlemmer gå med, siger Michael ’Kokken’ Rosenvold, præsident for Bandidos i Europa.

Et velmenende råd

– En eventuel køber sætter sig i en uheldig situation, da man derved krænker Bandidos. Jeg kan kun på det kraftigste råde folk til ikke at byde på de smykker Mandag, siger Rosenvold.

- Er det trussel?

– Nej. Det er et godt råd. De smykker vil altid tilhøre Bandidos, siger Rosenvold. Auktionshuset har sat smykkerne til salg på foranledning af SKAT og er rubriceret som tvangssalg.

Rocker med kæmpe skattegæld

Smykkerne er konfiskeret fra en rocker med kæmpe skattegæld, der har fået dom i en såkaldt kædesvigssag - økonomisk kriminalitet, hvor staten er snydt for moms og skatteindkomster i millionklassen.

Læs mere om sagen her

Læs mere om kædesvig her og her

Auktionshusets etiske regelsæt gør, at der normalt ikke handles med nazi- eller rockereffekter. Men fordi smykkerne er sat til salg af SKAT for at inddrive skattegæld, gør man en undtagelse.
- En auktion er offentlig, så alle har adgang, så vi må se om disse smykker vil blive handlet til personer, der spekulerer i de meget høje guldpriser på verdensmarkedet eller en kollega fra Bandidos, siger Kasper Nielsen, vurderings- og salgsdirektør hos Bruun Rasmussens Auktioner til sn.dk.

Comments