Det risikerer Sandberg: Livsfarligt at skifte rygmærke

En pludselig skudsalve eller en lemlæstende bombe-eksplosion, i det øjeblik bilen starter.

 
Den tidligere Hells Angels-rocker Brian Sandberg har for alvor fået grund til at se sig over skulderen. Hans overraskende skifte til de tidligere rivaler i Bandidos har alt andet end øget hans popularitet blandt de tidligere ’brødre’ i HA.
Og netop frafaldne rockere har tidligere oplevet, at det kan have meget konkrete konsekvenser at skifte rygmærke.
For nok er det sjældent, at højt profilerede rockere skifter side, men det er dog set før hos både Bandidos og Hells Angels.

76 skiftede klub

Mest spektakulært har det været i Tyskland, hvor 76 rockere i Berlin-afdelingen af Bandidos i 2010 lod sig optage hos rivalerne i Hells Angels med en regulær rockerkrig til følge syd for grænsen.
Det var på det tidspunkt anden gang i løbet af kort tid, at danske Jim Tinndahn som præsident for Bandidos i Europa måtte se Hells Angels kapre hans medlemmer. Umiddelbart inden havde seks Bandidos-medlemmer i Nordjylland skiftet side på tilsvarende vis.
Det betød, at Bandidos anså samarbejdsaftalen med Hells Angels for ophævet. Aftalen var blevet indgået i 1997 efter den blodige rockerkrig i Norden.

Livsfarligt

Men selv mens fredsaftalen stadig var gældende, kunne det være livsfarligt at rage uklar med sin rockerklub. Det fik den tidligere Bandidos-rocker Claus Bork Hansen at mærke på blodigste vis i 2001 i Vanløse. Han havde været livvagt for Jim Tinndahn under rockerkrigen, men blev 21. marts likvideret med 26 skud nær sit hjem. Året efter blev fire af hans tidligere klubkammerater tiltalt for drabet, men kun en af dem blev dømt.
Claus Bork Hansen havde indgået en pagt med vennen Mickey Borgfjord Larsen, hvor de gensidigt lovede at hævne hinanden i tilfælde af drab. Vennen nåede at true flere højtstående Bandidos-folk på livet, men nåede aldrig at gøre alvor af truslerne, inden han selv blev dræbt 17. september 2003, da Mickey Borgfjord Larsen blev sprængt i luften i sin bil ved Amtssygehuset i Glostrup.
Samme skæbne var i juni 2010 ved at overgå den tidligere HA-rocker Bo Steffensen, der nu har gjort karriere i Bandidos. Da han en tidlig morgen satte sig ind i sin Audi A3 ved en udslusningspension i Skejby i Aarhus og satte bilen i bakgear, detonerede en bombe under vognen. Mirakuløst slap ’Pølse-Bo’ med forskrækkelsen.
Han var i 2005 blevet idømt 13 års fængsel i en narkosag, hvor hans vidneudsagn også sendte otte af hans tidligere HA-brødre bag tremmer.

Rocker forsvundet


En anden fremtrædende HA-rocker, der skiftede engle-rygmærket ud med Bandidos-vesten, var det tidligere medlem af Hells Angels’ terror-team - Jan ’Clark’ Jensen. Under rockerkrigen blev han i 1996 såret af skud under en skudveksling i Helsingborg.
Han menes siden at have spillet en central rolle ved opbygningen af Bandidos i Sverige, men har det sidste års tid angiveligt været forsvundet, efter at hans udlejningsbil blev fundet udbrændt på den københavnske vestegn.

Comments