Eks-rocker: Sandberg søger ly hos Bandidos

Rockeren Brian Sandbergs overraskende skifte til Bandidos skyldes formentlig, at han har følt sig truet og alene, mener eks-rockeren Green.

Da Brian Sandberg for to uger siden sagde farvel til livet som Hells Angels-rocker, var det med planer om en ny kurs, hvor familien og særligt sønnen var i fokus.
Den fine tanke holdt under to uger, og tirsdag meddelte Sandberg, at han var gået i seng med fjenden i form af den rivaliserende rockerbande Bandidos.

Læs også: Sandberg svinet til på Facebook: Forræder!

Et overraskende skifte for mange, men det skyldes formentlig, at der er siden hans exit fra HA er sket noget, der har gjort Brian Sandberg utryg. Det vurderer den tidligere rocker Michael Green, der i dag er talsmand for foreningen for tidligere bandemedlemmer (TBM).
- Han har med statsgaranti ikke meldt sig ud af HA med henblik på at melde sig ind i Bandidos – så havde han gjort det med det samme. Mange melder sin ind i en ny gruppering, fordi de frygter repressalier, og det kan også være tilfældet her, siger Green til ekstrabladet.dk.
Læs også: Jønke om Sandberg: Tilliden er væk
- Det kan sagtens være, fordi det har været for farligt for ham at stå alene. Hvis man ryger ud, så står man uden identitet og uden sin status, sit sociale netværk og sit forretningsnetværk. Som Palle alene i verden. Og så kan man nemt ende som en skydeskive. Men den eneste, der har svaret på det, er Sandberg selv, tilføjer han.
Michael Green, der har kendt Sandberg i mange år, hørte om hans skifte allerede torsdag i sidste uge.
- Jeg er målløs over hans valg - og Bandidos’ valg. Det er svært for mig at gennemskue, hvad formålet er, hvad kan han bidrage med, og hvad han skal lave. Det ved kun han og Bandidos, siger Michael Green.

Læs også: Iskold rocker: Brugte søn som undskyldning

Brian Sandberg forlod Hells Angels som såkaldt 'left' - altså i forholdsvis god jord modsat 'out' eller 'blacklistet', hvor man forlader klubben med en dødsdom hængende over hovedet.
- Hvorfor ikke søge støtte i HA, hvis han føler sig utryg alene?
- Selvom man forlader en gruppering i ’good standing’, vil der være en masse, der ikke kan lide en. Man kan komme i miljøet, men har ikke samme rygdækning mod fjender. Og man kan ikke komme tilbage og bede om hjælp, når det brænder på – sådan fungerer det ikke.

Læs også: Sandberg på Facebook: Tid til forandring

Og det virker da heller ikke til, at der er én eneste varm følelse tilbage mellem HA og deres tidligere rockerprofil. Efter Sandbergs skifte er forhandlingerne om en fredsaftale mellem de to rivaliserende rockerklubber gået i vasken.
- Jeg kan bekræfte, at vi ikke længere forhandler med Bandidos om en ny samarbejdsaftale, fastslog HA-lederen Jørn 'Jønke' Nielsen tirsdag over for ekstrabladet.dk.

Comments