Hells Angels-«Supern»: – Mange av oss har ikke vært de smarteste i oppveksten

Nå skal flere sider av Hells Angels vises gjennom ny fotobok. Se de første bildene her.

http://www.tv2.no/gmn/hells-angelssupern-mange-av-oss-har-ikke-vaert-de-smarteste-i-oppveksten-3938537.html

For mange av oss er Hells Angels en mystisk og myteomspunnede motorsykkelklubb.
Politiet hevder de er en kriminell organisasjon og vil bekjempe de med alle midler - faktisk bevilges det så mye som 18 millioner kroner til dette arbeidet.
«Samfunnsfiende»
Selv hevder de at de er motorsykkelentusiaster, og Rune «Supern» Olsgaard, talsmann i Hells Angels, tror assosiasjonene skyldes enkelthendelser som har blitt hengende ved.
Fotograf Marcel Leliënhof er mannen bak den nye fotoboken om Hells Angels.Fotograf Marcel Leliënhof er mannen bak den nye fotoboken om Hells Angels. © TV 2 – Det er et bilde som har blitt presentert i over 20 år, siden første avdeling kom til Trondheim i 1991. Det har vært noen dommer blant enkeltmedlemmer, men det er ikke det som har vært gjennomgående i klubben. Noen har hatt dommer før de kom inn i klubben, men det har blitt hengende ved oss, også er det tydeligvis vi som har blitt samfunnsfiende nummer én, sier han til God morgen Norge.
Les også: 70 prosent av Hells Angels-medlemmene straffedømt
– Ikke de smarteste
Det finnes en rekke eksempler der Hells Angels blir knyttet til narkotikasaker, besittelse av ulovlig våpen, trusler, pengeinnkreving og torpedovirksomhet.
Politiet og Forsvaret hevder blant annet at Hells Angels prøver å rekruttere personell med våpenkunnskaper fra Forsvaret, og nylig ble det kjent at tidligere våpenekspert i Forsvaret har blitt Hells Angels-medlem.
Rune legger ikke skjul på at det er tilfelle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Smakebit fra den kommende fotoboken om Hells Angels. Bildet er tatt i Bergen.Smakebit fra den kommende fotoboken om Hells Angels. Bildet er tatt i Bergen. Foto: Marcel Leliënhof

– Noen saker har det vært, og det skjer kriminalitet i vår omgangskrets slik som det gjør i andre omgangskretser også. Nå har det seg slik i Norge, at halvparten av alle gutter under 25 år har vært siktet i en straffesak, så det er ikke noe som er veldig unormalt. Vi er ikke de smarteste i oppveksten mange av oss. For noen tar det litt tid å bli godt voksne, og kan gjøre dumme ting fortsatt. Men det er ikke klubben. Det er et mer nyansert bilde, og det er det vi prøver å få frem gjennom boken til Marcel, sier Rune.

Les også: – Cher gifter seg med tidligere Hells Angels-medlem
Fotobok
Fotograf Marcel Leliënhof har kommet på innsiden av klubben og er i ferd med å dokumentere dette til en bok - noe han har brukt tre år på å få tillatelse til.
Hells Angels-medlem i klubbhuset i Oslo.Hells Angels-medlem i klubbhuset i Oslo. Foto: Marcel Leliënhof

– Jeg er fascinert av subkultur generelt, og da jeg skulle lage en bok om motorsykkelkultur ville jeg starte med den klubben som er størst, og vanskeligst å komme inn på, forteller Marcel til God morgen Norge.
Men det skulle altså ta ham tre år før han kunne starte på prosjektet.
– Vi er en klubb der én mann har én stemme, uansett om man er i USA, Norge eller hvor som helst i Europa så teller den stemmen like mye. Så når slike forlsag blir lagt frem, tenker vi på det i noen måneder også blir det til slutt tatt en avstemming. Nå har verden avgjort med to tredjedeler at Marcel får lov til å lage den boken om oss, utdyper Rune.
Bildet av Hells Angels-medlem tatt i Tromsø blir å se i den kommende fotoboken om klubben.Bildet av Hells Angels-medlem tatt i Tromsø blir å se i den kommende fotoboken om klubben. Foto: Marcel Leliënhof

Comments