Her er de: Rockernes Danmarkskort


Efter den tidligere toprocker Brian Sandberg har lagt sin Hells Angels-vest og nu officielt appellerer til et medlemskab hos rivalerne i rockerklubben Bandidos, kan alt ske.
 
Sådan lyder det fra både kilder omkring rockermiljøet og i politiet.
"Det er for tidligt at sige noget konkret om, hvad det her betyder for forholdet mellem de to rockerklubber, men det er klart, at det kan rykke på nogle strukturer", siger vicepolitiinspektør Michael Ask fra Rigspolitiets Nationale Efterforsknings Center, NEC, til tv2.dk.

Ny rockerkrig er ikke nært forestående
Alligevel mener vicepolitiinspektør Michael Ask ikke, at en ny rockerkrig er nært forestående.
"Det kommer gerne til at fremstå som alt eller intet. Selvfølgelig har klubberne et modsætningsforhold - men de har også et interessefællesskab. De ved, at en konflikt kun vil skabe ekstra opmærksomhed om deres aktiviteter, for så kommer vi efter dem," siger Michael Ask.

Ifølge politiet steg spændingniveauet mellem de to grupper fra jævnt til anspændt i september måned 2012, hvilket fik politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Politi til for første gang officielt at advare mod en voldelig konflikt.
"Men der gik vi så ud og lavede stor en aktion mod begge klubber, og siden har der været mere ro på", siger Michael Ask.

Ny rockerkrig for dyr

Samme melding kommer fra Michael Green, der som talsmand for TBM - tidligere bandemedlemmer - hjælper rockere og bandemedlemmer ud af det kriminelle miljø.
"Det med Sandberg skaber ikke en mindre anspændt situation, men der kommer ikke en rockerkrig, det kan jeg ikke forestille mig", siger Michael Green til tv2.dk.
En ny krig vil nemlig både skade rockernes økonomi og betyde, at politiet får tilført flere ressourcer.

En torn i øjet
Især i Jylland og omkring Amager er spændingen mellem de to rockerklubber stor, og ifølge tv2.dk's oplysninger er Brian Sandberg efter sit skifte en stor torn i øjet på både fremtrædende medlemmer af Hells Angels og Bandidos.
"Jeg er målløs over hans valg ­ og over, at Bandidos tager ham ind. Det er svært for mig at gennemskue, hvad han skal bidrage med. Det ved kun han og Bandidos. Han kan sagtens have følt, at det var for farligt at stå alene. Hvis man ryger ud, så står man uden identitet og uden status. Og så kan man nemt ende som en skydeskive", siger Michael Green.

Brian Sandberg forlod Hells Angels i såkaldt 'good standing' ­ i modsætning til 'bad standing', hvor han ikke bare mister klubbens beskyttelse, men også risikerer at ende som skydeskive for sine tidligere venner. En status, der i stadig kan blive ændret.

Ifølge tv2.dk's oplysninger holder ledere fra de to rockerklubber løbende kontakt med hinanden, men om Brian Sandbergs skifte fra den ene klub til den anden betyder, at møderne nu er indstillet, er endnu uvist.

Comments