Kritik af politiets rockerindsats


Regionale nyheder: Foreningen for Tidligere Bandemedlemmer mener, at Nordjyllands Politi misbruger deres magt som myndighed, når de skal hjælpe rocker- og bandemedlemmer med at bryde ud af broderskabet.

Siden januar 2012 har Nordjyllands Politi været klar til at optage rocker- og bandemedlemmer i et såkaldt exit-program, der skal gøre nemmere for personer at vende det kriminelle miljø ryggen. Men ikke én eneste af landsdelens omkring 100 medlemmer indgår i programmet. Ifølge talsmanden for Foreningen for Tidligere Bandemedlemmer bærer politiet skylden for det.
- Jeg har talt med flere rocker- og bandemedlemmer i Nordjylland, som gerne vil ud af miljøet. Men når de er i kontakt med politiet, så forlanger politiet, at de her mennesker, til gengæld for en ny begyndelse, skal udlevere informationer om det kriminelle miljø, de forsøger at komme væk fra, siger Michael Green.
Hos Nordjyllands Politi afviser man på det kraftigste, at personer, der gerne vil bryde med broderskabet, efterfølgende forventes at agere som meddelere.
- Det har intet på sig. Vi har ingen interesse i at presse de her mennesker til at fortælle noget om miljøet, for det vil give den modsatte effekt i forhold til hensigten. Vi ønsker kun at hjælpe de rocker- og bandemedlemmer, som er motiverede for at komme ud af miljøet, fortæller leder af exit-enheden i Nordjylland, Ted Andersen.
Hvis et rocker- eller bandemedlem optages i exit-programmet kan vedkommende blandt få hjælp af kommunen til at finde en ny bolig eller modtage politibeskyttelse, hvis det vurderes nødvendigt.

Comments