Politiet om forsvundne Clark: Vi har undersøgt alt

Den tidligere rocker Jan Clark Jensen har levet et dramatisk liv.
Han skiftede fra Hells Angels til Bandidos lige før den store nordiske rockerkrig i 90'erne, blev såret af to skud under en skudduel mellem de to rockerrivaler på åben gade i 1996, og i 2002 kom hans navn op i forbindelse med et bankrøveri i Ålsgårde, hvor en familiefar blev myrdet - fordi gerningsmændene flygtede i en bil, der var indregistreret i Jan Clark Jensens navn.

Når man tænker på, hvor meget drama, der har været i hans liv, så er der utroligt stille omkring den 52-årige rocker, der nu har været sporløst forsvundet i mere end et år. Han er én blandt de 17 danske statsborgere, der er efterlyst offentligt på Interpols hjemmeside.

SE ALLE DE 17 SAVNEDE HER

Politiet er på bar bund.
- Er der nogen, der har henvendt sig for nyligt?
- Nej, det har der ikke været gennem et stykke tid, siger politikommissær Bent Ludvigsen, afdelingen for organiseret kriminalitet ved Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Læs også: Fortsat mystik om forsvunden rocker

Der har tidligere været forlydender om, at den dansk-canadiske Jan Clark Jensen er blevet set i Thailand og Canada, uden at det har ført politiet på sporet af ham. Og rockeren, der er afhængig af medicin, fordi han har nedsat lungekapacitet, har også tidligere været forsvundet i en længere periode, hvor det viste sig, at han var rejst til Canada.
- Hvis man ikke er mistænkt for en forbrydelse, så har man vel også lov til at forsvinde?
- Ja, det kan man sige. Man ved jo ikke, om han er forsvundet frivilligt, eller om der er sket en ulykke. Men man har lov til at forsvinde, hvis man føler sig trængt eller måske er træt af livet som rocker, siger Bent Ludvigsen.

Politiet har vendt alle tænkelige sten.
- Vi har undersøgt alt, hvad der er at undesøge. Vi skal jo undersøge alt, eksempelvis hvis der er en mulighed for, at han kan være blevet slået ihjel, siger Bent Ludvigsen og understreger, at de ikke har noget konkret, der understøtter det.
Og som det er nu, har politiet pt ikke flere konkrete steder, de kan søge efter ham.
- Vi ved jo ikke, hvor vi skal lede, fastslår Bent Ludvigsen.

52-årige Jan Clark Jensen er forsvundet uden spor - nu i over et år. Privatfoto Se stort billede | Del
Fakta om Jan Clark Jensen
Født den 18. juni 1960 (52 år).
Tidligere medlem af HA og leder af HA’s terrorteam. Skiftede til Bandidos i midten af 90´erne før den store nordiske rockerkrig, og slog sig ned i Helsingborg.
Blev såret af 2 skud under en duel mellem HA og Bandidos på åben gade i marts 1996.
I 2002 kom han igen i fokus, da to Bandidos-medlemmer, der myrdede en 41-årig familiefar under et bankrøveri i Ålsgårde flygtede i en bil, der tilhørte Jan Clark Jensen. Men det viste sig, at han blot som en vennetjeneste havde indregistreret bilen i sit navn i Sverige, så Bandidos-rockeren kunne få en billig bil.
Vendte for nogle år siden tilbage til Danmark, og tilmeldte sig folkeregistret på adressen, Skovbrynet 12 i Næstved.
Jan Clark Jensen havde stadig ved sin forsvinden tilknytning til Bandidos, men var ikke længere medlem af klubben, som han forlod efter fælles forståelse. Kom ofte i Bandidos klubhus i Næstved.
Gennem de senere år holdt han en lav profil.

I november sidste år - kort før sin forsvinden - blev han taget af politiet med en mindre portion hash og fik også konfiskeret sin mobil-telefon, som var i politiets varetægt, da han forsvandt den 7. december.
Forsøgte sig sidste sommer som restauratør i Karrebæksminde sammen med den tidligere Noma-ansatte Eric Vildgaard, men kunne ikke opnå bevilling, da politiet blev klar over, hvem der stod bag restauranten.

Comments