Rockerhåndlanger tiltalt: Skød kendispusher på klos hold

Et mudret billede omkring forviklinger i Københavns kriminelle underverden synes at være det overordnede motiv til drabet på kendispusheren Andreas Dyddahl. 6. marts i år blev han likvideret på klos hold i entreen til sin lejlighed i Københavns Nordvestkvarter.
Der er nu rejst tiltale mod en 34-årig mand, med forbindelse til kredsen af hashpushere ved Jægersborggade på Nørrebro.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger har manden ageret håndlanger for mindst en af de HA'ere, der kontrollerer hash-handlen ved Jægersborggade.

læs her: Dræbt kendispusher var Jokerens tøjmand og Gode spor i sag om drab på Zobels pusher

Politiet har tidligere udelukket, at narko- eller hashgæld var eneste motiv til drabet.

Narkogæld var næppe eneste motiv

- Det er meget sjældent, vi ser drab i forbindelse med narkogæld, har Lau Thygesen, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi, tidligere sagt.
- Vi har selvfølgelig vores teorier. Og foreløbigt mener vi, at motivet på den ene eller anden måde er narkorelateret, tilføjede Lau Thygesen.

Læs her: HA-relateret anholdt for Andreas-drab og Politiet: Andreas solgte kokain for sin morder

Ifølge anklageskriftet leverede tiltalte i en periode på to måneder forud for drabet mindst 400 gram kokain til Dybdahl med henblik på videreoverdragelse. Ligesom tiltalte - også ifølge anklageskriftet - sammen med Dybdahl og en navngiven tredjeperson i perioden fra 1. februar til drabsdagen indsmuglede mindst 25 kilo hash til Danmark.

Hash endte i Køge
Ifølge anklageskriftet er de 25 kilo hash endt hos hos ukendte personer i Køge.

Læ her: Kendispusher næppe dræbt på grund af narkogæld og Likvideret kendispusher i sag om 50 kilo hash

Den navngivne tredjeperson er ikke direkte relateret til HA, men er kendt figur i det kriminelle miljø på Amager.

Læs her: Hashsigtet i drabssag kun anholdt i tre døgn

Dermed tegner sig konturerne af en drabssag, der strækker sig langt dybere ind i underverdenen, end en mislykket narkohandel eller klatgæld kan forsvare.
Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger kan sagen nemt handle om langt mere narko eller hash end, der er nævnt i anklageskriftet.

Solgte kokain til Rigmor Zobel

Både hash og kokain er flydt i forskellige retninger - samt begge veje i forholdet til den dræbte og den tiltalte. Samtidig det det kan heller ikke udelukkes, at det rodede motiv-billede også indeholder en generel strid om, hvem, der handler med hvem. Og hvem man eventuelt ikke må handle med.

Selv om likvideringen på Andreas Dybdahl i følge politiet var kynisk planlagt, tyder alt samtidig på, at Dybdahl ikke var klar over, at nogen ville ham til livs.

Det var en kendt sag, at Andreas Dybdahl var involveret i salg af hash og kokain til en bred kundekreds i Københavns-området. Blandt hans kunder var Rigmor Zobel. Det kom under retssag i 2010, hvor Zobel erkendte, at Dybdahl flere gange havde leveret kokain til hende.
Også en lang række andre kendisser og jetsettere nød godt af Dybdahls leverancer, erfarer ekstrabladet.dk.

Comments