Støtteklubb for Hells Angels får grasrotpenger


Grasrotandelen innebærer at den som spiller hos Norsk Tipping kan gi fem prosent av spilleinnsatsen til et frivillig lag eller forening.
Hog Riders MC Stavanger har stått oppført som mottaker av grasrotmidler siden november i fjor, men så langt har det vært lite med inntekter. Spillerne har så langt sørget for drøye 189 kroner i inntekter til klubben. Opp til fem spillere har bidratt. SE BILDE TIL HØYRE >>>>>>>

Les også

Hog Riders får ikke bruksendring1

Det vedtok et enstemmig byutviklingsstyre torsdag.
 

Hog Riders MC ble etablert i Stavanger i 1995, da MC-klubben Hog Lovers i Hillevåg ble tatt opp i den internasjonale klubben. I tillegg til avdelinger i Norge, har Hog Riders også avdelinger i Sverige, Danmark og på Island.

Støtteklubb for Hells Angels

Sent i 2010 ble Hog Riders en åpen støtteklubb for Hells Angels, og medlemmene bærer også et såkalt rutermerke på vestene som viser dette. Politiet mener Hog Riders også fungerer som rekrutteringsklubb for Hells Angels. To tidligere Hog Riders-medlemmer skal i dag være fullverdige medlemmer i Norges største 1%-klubb.
Hog Riders er representert av advokatkontoret Elden, som mener det er feil å snakke om kriminelle MC-gjenger før det er godtgjort at samtlige medlemmer er straffedømt.

Mina Gerhardsen.
FOTO: Scanpix
 

- Grasrotordningen er en ordning for lokale lag og foreninger, og vi er tydelige på at den skal gå til gode formål og åpne grupper. Organisasjoner som ikke oppfyller kravene for å motta grasrotandel, skal heller ikke ha grasrotandel. En viktig del av ordningen er at spillerne selv velger hvilke organisasjoner de ønsker å støtte med sin grasrotandel. En viktig forutsetning er derfor at de enkelte spillerne setter seg inn i hva slags virksomhet organisasjonene de støtter driver, sier statssekretær Mina Gerhardsen i Kulturdepartementet til Aftenbladet.

- Endrer på reglene

- Vi har sett noen få eksempler på organisasjoner som har misbrukt ordningen, og derfor endrer vi nå reglene. Det er ikke i seg selv noe i veien for at en motorsykkelklubb kan få grasrotmidler, men de må oppfylle de kravene til  organisasjonene at de skal arbeide for å ivareta allmenne samfunnsinteresser. Vi foreslår dessuten også at organisasjoner som ikke er åpne for nye medlemmer skal kunne stenges ute fra ordningen, sier Gerhardsen.
- Vi sendte i september ut et forslag til endringer i forskrift om grasrotandel på høring. Høringsfristen går ut 14. desember. Hovedformålet med endringene er å sikre at grasrotandelen går til legitime lag og foreninger, sier Gerhardsen.
Verken Stavanger-politiet, Kripos eller Politidirektoratet ønsker å kommentere saken.

Comments