januar 14, 2013

Banderelateret mand fængslet i Gladsaxe

Mandag formiddag er en 28-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger for besiddelse af tre pistoler og skarp ammunition, oplyser Københavns Vestegns Politi.
Manden har banderelationer og blev anholdt søndag eftermiddag på Værebrovej i Gladsaxe. Politiet patruljerede i området og blev opmærksomme på den 28-årige, fordi han løb, da han fik øje på politiet, og under sin flugt kastede han en pose fra sig, der viste sig at indeholde våben. Han blev mandag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved Glostrup Ret.

Politiet efterforsker, om han har forbindelse til weekendens skyderi i Høje Gladsaxe, hvor en 19-årig mand mistede livet og to andre blev såret fredag aften, da en ukendt gerningsmand skød mod en gruppe unge mænd.
- Vi er ved at undersøge, om den 28-årige har noget med weekendens skyderi at gøre, men vi sætter ikke anholdelsen konkret sammen med episoden endnu. Men han er interessant, og vi kender ham i forvejen, sagde Bent Isager-Nielsen tidligere til Berlingske Nyhedsbureau og fortalte samtidig, at politiet for øjeblikket fører et skærpet tilsyn med bandemiljøet på baggrund af skyderiet, og at anholdelsen af manden er en del af denne indsats.

Det skærpede tilsyn hænger også sammen med weekendens to øvrige skudepisoder i københavnske forstæder, hvor en 19-årig mand lørdag aften blev skudt i foden i Kokkedal, og en mand blev skudt i ryggen søndag eftermiddag på åben gade i Værløse.

Politiet hos Københavns Vestegn, Nordsjælland og København arbejder tæt sammen for at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem de tre sager, og om de er banderelaterede. Der koordineres desuden tæt med den særlige bandeenhed Task Force Øst og Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC).

Der er derudover indført visitationszone og øget patruljering i kommunerne Ballerup, Herlev og Gladsaxe. Københavns Vestegns Politi vil af hensyn til den igangværende efterforskning ikke udtale sig yderligere i sagen om den 28-årige mand

Ingen kommentarer:

Send en kommentar