Bølge af knivstik på Amager

Knivstik næsten hver weekend på Amager gennem de seneste to måneder.

Gennem godt den seneste halvanden måned har Amager været plaget af gentagne episoder med knivstik.

Næsten hver weekend i november og december er fortrinsvis unge med knivlæsioner blev fragtet til skadestuerne. Senest søndag aften blev en ung mand dolket af hættemænd på en burgerbar på hjørnet af Holmbladsgade og Ungarnsgade.

Læs også: Dolket af hættemænd på burgerbar

Også 30. december om aftenen var der en episode, hvor fire unge nu er anholdt og sigtet i en sag. De fire, der alle er 17 år gamle, menes at have overfaldet og stukket et par jævnaldrende unge med kniv. Begge ofre var ikke i livsfare.

Læs her: Fire teenagere anholdt for knivstik-opgør på Amager

Knivstikkeriet fandt sted i forbindelse med et skænderi og slagsmål.
Den ene blev stukket ved Rued Langgaards Vej, mens den anden var blevet ramt allerede tidligere ved Sønderbro.

16. december gik det ud over en 16-årig dreng, der blev overfaldet og knivstukket på en p-plads på Brydes Allé. Også her blev offeret stukket i låret. Kort inden overfaldet blev en anden teenagedreng også overfaldet med kniv få hundrede meter derfra. Han var kommet i klammeri med tre personer på et diskotek på Tingvej.

Weekenden før gik det ud over en anden ung, der blev fundet af politiet i krydset mellem Wittenberggade og Moselgade. Også han var stukket i låret.

Det er blot tre eksempler, hvor knivene har været taget i brug på Amager.
- Det er korrekt, at der på det seneste har været en række episoder, hvor der har været brugt kniv. Det er sager, vi selvfølgelig efterforsker. Mere er det ikke at sige til det lige nu, siger Tommy Keil, chef for efterforskningen, Københavns Politi, Station Amager.

Flere beboere er utrygge efter kæden af kniv-relaterede episoder.
- Det er ikke så godt. Samtidig patruljerer politiet massivt ved Christiania. De burde i stedet være her ude, siger Jørgen Thomsen, beboer på Amager

Comments