- Hells Angels røpet av overvåkingskamera

En av mennene kom fra Oslo i bil, og hadde kjørt non stop de ca 180 mil. Et Hells Angels-medlem fra Tromsø, 70 km unna, ankom Shell like etter.
To andre med tilknytning til Hells Angels (HA) oppholdt seg, ifølge mennene, tilfeldigvis på Shell-stasjonen akkurat denne natten.
Etter at en bag ble flyttet fra Oslo-bilen til Tromsø-bilen, forlot alle fire stasjonen med få sekunders mellomrom.
De samme fire mennene sitter nå som tiltalte i Nord-Troms tingrett, sammen med fire andre med HA-tilknytning, blant dem den politiet tror er motorsykkelklubbens sjef i Norge.

Lagt frem i retten

Overvåkingsbildene ble tirsdag lagt frem i retten, og de er politiets viktigste bevis for det de mener er en overførsel av åtte kilo hasj.
Selv om HA-medlemmet fra Tromsø benektet all befatning med narkotika, fant politiet både hasj og sterkere stoffer i og ved mannens bolig noen tid senere.

Les også

Hells Angels tar opptil 100.000 kroner for å kreve inn penger1

Antatt hovedmann i omfattende narkotkasak nekter straffskyld.
 
Aktor og statsadvokat Hugo Henstein presset den tiltalte 42 åringen hardt i retten på hvorfor dette møtet fant sted, og hvorfor han hadde en rekke møter med flere av de andre tiltalte både i Oslo og på flere steder i Nord-Norge.
Den tiltalte 42 åringen bekreftet at han kjente mannen som kom fra Oslo. De hadde begge utvekslet telefonnummer noen dager tidligere da de møtets på en MC-butikk i hovedstaden.

Bruker kontantkort

Begge benyttet nye kontantkort, og 42 åringen legger ikke skjul på at han fryktet avlytting.
- Men det jeg mottok, var ikke narkotika, sa han i retten.
Dette gjentok han ca. ti ganger under sin forklaring.
- Hva var det da, spurte aktor.
- Det vil jeg ikke si, svarte den tiltalte.
- Var det noe som var verre enn narkotika, spurte aktor.
- Det vil jeg ikke si noe om.
- Si hvorfor!
- Nei, svarte den tiltalte 42 åringen, og høstet et lite smil fra den antatte HA-sjefen.
Hans advokat Randulf Schumann Hansen grep inn flere ganger og protesterte på aktors måte å stille spørsmål.

Sprik mellom avhør og forklaring

Like etter pågripelsen ble 42-åringen avhørt av politiet, og forklarte da at det var utstyr til en planlagt tatoveringsbutikk som kom med kurér fra Oslo. I retten beklaget han alt han hadde sagt i avhøret og benektet at det var riktig, til tross for at han hadde signert avhøret etter gjennomlesing.

Les også

Hells Angels-topp pekes ut som frontfigur i narko-liga2

For andre gang på kort tid må en sentral leder i Hells Angels møte i retten, tiltalt for grove narkotikaforbrytelser.
 
I sin forklaring sier mannen at han ved et møte mottok et vognkort, en annen gang et nøkkelknippe. Han likte å møte folk på steder der de fikk være i fred. Han likte ikke å bruke telefonen.

30.000 kr i kontanter

Aktor Hugo Henstein presset også den tiltalte på hvor han fikk sine penger fra, og hvordan han finansierte flere huskjøp, biler, mange reiser og slikt. Da han ble pågrepet, fant politiet 30.000 kroner i kontanter.
- Jeg har fått mye poenger som støtte ig lån fra gode venner, forklarte mannen.
- Hvem, spør aktor.
Det vil jeg ikke si, svarer den tiltalte.
Via sine spørsmål tegner aktor et bilde av en aktiv narkotikakurer og organisator, som flere ganger i måneden reiser til Oslo, og bor på HA-hovedkvarteret på Alnabru.
Han er på lange bilturer rundt om i landet og til utlandet. 42 åringen holder kontakten med flere andre motorsykkelklubber, og bekreftet i retten at han kjente til alle de som er tiltalte i denne straffesaken.

Les også:

Comments