Mandag starter Nord-Norges største narkotikasak noensinne


Hells Angels (Foto: Russel A. Daniels/Scanpix)
Politiet vil foreløpig ikke forby tilhørere å opptre i rettssalen iført
klubbvester fra Hells Angels, når Nord-Norges største narkotikasak
starter i retten mandag.
 
Åtte personer med tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels står mandag tiltalt i Nord-Troms tingrett for grove narkotikaforbrytelser og for organisert kriminalitet.
Det er statsadvokat Hugo Henstein som fører aktoratet mot de åtte tiltalte i saka. Henstein sier at han i allefall ikke foreløpig vil be retten om et forbud mot Hells Angels-vester i rettssalen.

Fikk ikke bære vester

I en sak mot lederen for Hells Angels Norge for ett år siden, bestemte Frostating lagmannsrett at tilhørerne måtte ha nøytral påkledning.

Det vil blant annet si at MC-vester ikke ble tillatt. Årsaken var at vitner i saka mot Hells Angels-lederen sa at de følte seg truet av Hells Angels.

Hvis noe lignende skulle skje når saken starter mandag i Nord-Troms tingrett, kan et slikt forbud også innføres denne gang, ifølge Sandbukt:
– Da må det være slik at det kommer personer inn rettssalen som enten forstyrrer forhandlingene, eller opptrer på en måte som gjør at saken ikke blir godt nok opplyst, for eksempel at vitner ikke ønsker å forklare seg, sier tingrettsdommeren.

Comments