Politiet: – Her får Hells Angels-toppen åtte kilo narkotika

Påtalemyndigheten hevder de har fotobevis fra en narkoleveranse mellom HA-medlemmer – tiltalte hevder det dreier seg om tatoveringsutstyr.

Bildet viser hvordan tre av de tiltalte angivelig overleverer åtte kilo hasj på en bensinstasjon i Nordkjosbotn i Troms.












 


Dag to av den store rettssaken mot åtte personer med tilknytning til MC-klubben Hells Angels (HA) startet med forklaringen til en 41-åring.
Ifølge politiet skal det fullverdige medlemmet av HA i Tromsø være blant lederne i nettverket som har smuglet 9,5 kilo metamfetamin og 20 kilo hasj.

Hevder de har narkobevis
Da han vitnet i Nord-Troms tingrett tirsdag hevdet 41-åringen at transportene mellom Oslo og Tromsø ikke hadde noe med narkotika og gjøre. Mannen nekter straffeskyld, og stiller seg utforstående til hele anklagen.
Aktor Hugo Henstein la fram bilder fra et overvåkingskamera av et møte på en bensinstasjon i Nordkjosbotn 21. mai 2011.
Bildene er ifølge påtalemyndigheten bevis for overleveringen av minst 8 kilo hasj fra en 40-åring fra Larkollen, som også sitter på tiltalebenken.
Se reportasje fra rettsaken i Tromsø her:

VIDEOEN ER DESSVERRE IKKE TILGJENGELIG.

Avviser narkoleveranse
I retten avviste 41-åringen at det var snakk om narkotika.
– Det var ikke narkotika, men jeg ønsker ikke å si hva det var. Det var i alle fall ikke narkotika, sa mannen i retten.
Aktor reagerer på at partene møttes så sent som klokken 01.17 om natten på besinstasjonen, og reagerer også på måtes de opptrådde på før og etter møtet på stasjonen.

LES OGSÅ: 70 prosent av Hells Angels-medlemmene straffedømt


Påtalemyndighetene mener disse personene møttes på bensinstasjonen for å overlevere narkotika. Det tilbakevises av de tiltalte.Påtalemyndighetene mener disse personene møttes på bensinstasjonen for å overlevere narkotika. Det tilbakevises av de tiltalte. Foto: Politiet
Nekter straffskyld
Saken startet mandag med at den utpekte lederen for HA i Norge nektet enhver form for straffskyld i saken. De åtte tiltalte er både medlemmer av mc-klubben og såkalte «hangarounds».
En av disse ble tatt opp som medlem av Hells Angels i fjor sommer. Han er tiltalt for å ha transportert åtte kilo metamfetamin fra Oslo-området og til Nord-Norge. Mannen nekter for dette.
Han forklarte at det eneste han har gjort er å videreformidle kontakt til andre personer som kunne være egnet til en slik jobb. Denne mannen har tidligere sonet en lengre straff for narkotikatransport.
Han beskrev seg selv i retten som en allsidig og omgjengelig person, som henter og bringer folk. I kraft av dette fikk han medlemsskap i klubben.
Det er satt av én måned til saken.

Comments