Politiet: Her overleverer Hells Angels narkotika

To av de tiltalte er fullverdige medlemmer av Hells Angels, deriblant den antatte Hells Angels-lederen i Oslo, Ove Jørgensen Høyland (50). Politiet mener Høyland for tida fungerer som president for HA i Norge mens Leif Ivar «Leifen» Kristiansen soner i fengsel. Flere av de andre tiltalte knyttes til MC-klubben ved å være støttemedlemmer eller såkalte «prospects».

- Narkomøte

Ifølge påtalemyndigheten ble det på møtet, som det ble lagt fram overvåkingsbilder fra i retten i dag, overlevert minst åtte kilo hasj fra en 40-åring fra Larkollen til tre nordnorske kontakter. Blant dem er 41-åringen fra Bardufoss som sammen med antatt Hells Angels-leder i Oslo, Ove Jørgensen Høyland (50), er tiltalt for å ha hatt en ledende rolle i det påståtte narkonettverket.

Høyland nekter straffskyld og har allerede forklart seg i rettssalen, ifølge Nordlys.

Mandag startet den største narkotikasaken i Nord-Norge noensinne og politiet har sikkerheten i høysetet.


- Tatoveringsutstyr

Konfrontert med møtet i retten i dag, erkjenner 41-åringen å ha møtt Larkollen-mannen i Nordkjosbotn. I forveien hadde de hatt kontakt på en kontantkorttelefon som bardufossmannen hadde aktivisert kort tid før.

Han nekter imidlertid for at det ble overlevert narkotika på møtet.

- Det var et eller annet han skulle ha med til meg. Det var ikke narkotika, men jeg ønsker ikke å si hva det var. Det var i alle fall ikke narkotika, svarte mannen på spørsmål fra aktor Hugo Henstein i retten.

- Var det straffbart å ha befatning med det som kom?

- Det ønsker jeg ikke å svare på.

I avhør har han sagt at han trodde Larkollen-mannen skulle komme med tatoveringsstoler. I retten mener han at det ikke stemmer, selv om han i ettertid har godkjent politiavhøret.

Rekke vitner

Han har også forklart at han fikk overlevert en bag med klær.

- Det ble bare tull, hele avhøret. Jeg legger meg flat for å ha uttalt meg feil, sa mannen flere ganger da han ble konfrontert med hva han tidligere har forklart til politiet.

- En del av forklaringen min stemmer ikke, sa han.

- Har du hatt noen særlig befatning med narkotika?

- Nei, egentlig ikke, sa 41-åringen, som likevel erkjente at han har tidligere har oppbevart narkotika — uten at han ønsket å utdype det.

Rettssaken går over seks uker og et titalls personer må vitne, deriblant HA-talsmann Rune «Supern» Olsgaard og en person i den såklate B-gjengen, ifølge Nordlys.


Comments