Politiet skød smykkerøver lige i panden

Her ligger den hårdt sårede røver på gaden ved siden af sin AK 47 automatriffel, som han rettede mod politiet med fingeren på aftrækkeren.
Her ligger den hårdt sårede røver på gaden ved siden af sin AK 47 automatriffel, som han rettede mod politiet med fingeren på aftrækkeren. 
To røvere er stadig på fri fod efter det dramatiske røveri mod en guldsmed kort efter fredag middag i den svenske by Södertälje 30 kilometer sydvest for Stockholm.

Den ene af røverne blev skudt ned af politiet, da han rettede sit automatvåben - en AK 47 Kalashnikov - direkte mod politiet med fingeren på aftrækkeren. Et vidne så, at politiet ramte røveren direkte i panden med et skud. Han er stadig i live, men indlagt på traumecenteret og er lagt i kunstigt koma.

Vidnet, som tilfældigvis kom forbi, fangede hele epsioden med sit mobilkamera. Han kom gående på Storgatan, da han pludselig hørte nogen råbe og så en mand med riffel, skriver expressen.se, der har talt med vidnet og som kan vise hans billeder.

Se også: TV: Svensk politi i åben ildkamp med røvere

Vidnet fortæller, at manden med våbnet derefter forsvinder ind i indkøbscenteret Teglehuset, hvor guldsmeden ligger. Kort efter kommer han stormende ud.
- Han havde våbnet hævet, og det var bogstaveligt talt panik, fortæller vidnet.

Ens i tøjet
Røveren går derefter ind i indkøbscenteret igen, kommer ud og går ind igen, før han kommer ud med to andre. Alle tre er helt ens klædt i mørke arbejdsbukser, ternet skjorte og elefanthue.
De bærer på store tasker, sandsynligvis fyldt med koster fra røveriet mod guldsmeden.

De tre røvere går hen til den sølvfarvede Audi, der er parkeret foran centeret, hvor de placerer taskerne i bagagerummet.
- Så lyder det første skud, fortæller vidnet. Det er politiet der skyder mod bilen for at stoppe røvernes flugt.
I alt affyres tre skud fra en retning foran bilen, og røverne søger så dækning bag den.

Herefter begynder røverne at snige sig rundt om bilen, den ene sniger sig højre rundt om bilen, mens de to andre går langs venstre side. Det ser ud som om, de vil gå til modangreb på politiet.

Rammer ham lige i panden
Manden, der sniger sig højre om, løfter sit automatvåben og sigter mod politiet:
- Jeg så, at han havde sin finger på aftrækkeren, fortæller vidnet til expressen.se.
Så skyder en politibetjent, og røveren falder til jorden.
- Skuddet rammer ham lige i panden, fortæller vidnet.
Mens makkeren ligger hårdt såret på asfalten, springer de to røvere ind i bilen for at flygte. Den sårede røver hænger fast i bildøren og bliver slæbt med nogle meter, før flugtbilen kører over ham og forsvinder rundt om hjørnet i fuld fart.

Få sekunder efter, er der civilklædt politi på stedet. Der opstår lettere tumult, fordi medarbejdere fra guldbutikken tror, at de civilklædte betjente også er banditter.

Vidner siger ifølge expressen.se, at røverne var iskolde: - De gik ikke i panik, da de blev beskudt, siger han.

Kaprede flugtbil
Røvernes flugtbil, en sølvgrå Audi, blev fundet på Nygatan nogle hundrede meter fra gerningsstedet. Ifølge politiet forsøgte røverne at kapre en ny flugtbil på Nygatan, men bilejeren nægtede at overlade dem sin bil.
Lidt efter angreb røverne føreren af en Volvo S60 og flygtede i bilen, der er fundet i salem.

Comments