Raser over politiets oppførsel

Hemmelig
Hemmelig: Ingen av medlemmene ønsket å bli avbildet slik at de kunne
gjenkjennes, men gikk med på å bli tatt bilde av bakfra.

1 %-klubben Outlaws hadde medlemsfest i Sarpsborg i går kveld, der flere internasjonale gjester var invitert. f-b.no fikk komme inn på festen, og traff medlemmer som var sinte på politiet.

Årsaken er at flere personer har blitt stanset av politiet på flyplassen og sendt tilbake til hjemlandet sitt. Som f-b.no skrev i går ble åtte utenlandske personer i MC-miljøet arrestert på Rygge.
– Alle de åtte vil bli tatt med inn til arresten, for deretter å bli utvist fra landet, fortalte politiets operasjonsleder, Paul Horne, i går.
Også på Gardermoen har personer tilknyttet MC-miljøet blitt stanset, skriver Romerikes Blad.

Historie med kriminalitet

Politiets oppfatning er at Outlaws MC utgjør en samfunnstrussel. Medlemmer av klubben har ved flere anledninger tidligere vært involvert i kriminalitet.
Dette skriver politiet om MC-miljøet i en pressemelding:
"Vi ønsker ikke at kriminelle organisasjoner som de såkalte enprosent-klubbene driver sin virksomhet i vårt lokalmiljø. Enprosent-klubbene er tradisjonelt knyttet til torpedovirksomhet, volds - og narkotikakriminalitet. I rapporten (politidirektoratets strategirapport, journ.anm.) pekes på at miljøet bevisst bruker større arrangement og fester som et middel til å legitimere sin virksomhet og bygge status innenfor ulike kriminelle miljø. De bruker fester og arrangementer som del av sin struktur og strategi i form av en arena for å diskutere og foreta beslutninger som kan ha negative konsekvenser for kriminalitetsutviklingen."
Les også: Tidligere MC-leder dømt til tre års fengsel for vold

Sinte på politiet

Fredag kveld fikk f-b.no lov til å besøke Outlaws-festen i Sarpsborg. I et lite lokale hadde en gruppe mennesker, flest menn, men også en del kvinner, samlet seg. Der spiste de mat, drakk alkohol og pratet sammen.
Stemningen virket å være god, men flere var opprørte over hvordan politiet har håndtert situasjonen på.
MC-medlemmene reagerer kraftig på at politiet har kastet ut personer av landet som ikke har begått kriminelle handlinger på norsk jord.
Vi fikk ikke prate med alle gjestene som var til stede, men ifølge noen av medlemmene befant det seg tyske kvinner i lokalene som hadde sluppet inn i landet, men hvis menn hadde blitt stoppet av politiet og satt i arresten i påvente av uttransportering.
Les også: Fredløs biker letter på sløret

Eksklusivt intervju

MC-klubben ønsker lite kontakt med media, men ett av medlemmene gikk med på å la seg videointervjue. Han krevde imidlertid at det ikke skulle være mulig å gjenkjenne ham, slik at stemmen hans er fordreid og ansiktet sladdet.
(Saken fortsetter under videoen)

Noen slapp gjennom

Politiet har imidlertid ikke stoppet alle medlemmene fra utlandet. I lokalene i Sarpsborg befant det seg personer fra både Island og Irland som hadde kommet med fly.
Patruljerte i området
Politiet befant seg i nærheten av festen i Sarpsborg, og kjørte sakte forbi området flere ganger i løpet av kvelden. Ved en anledning kom to politimenn for å sjekke forholdene utenfor festlokalene.
Der fikk de prate med et medlem, som ga uttrykk for sinne over at personer er sendt ut, men som samtidig svarte på alle spørsmålene politiet hadde.
– Det er ikke de som har gjort noe feil, og de var faktisk hyggelige. De gjør bare jobben sin, sa et medlem til f-b.no etter å ha pratet med patruljen.
Les også: Til "krig" mot énprosentklubbene

Vanlig prosedyre

Paul Horne ønsket heller ikke lørdag å si noe om hvilke tiltak de har iverksatt i løpet av helgen.
– Vi har fulgt med dem, og åtte personer er bortvist fra landet. Ytterligere vil jeg ikke si, sier Horne, men gir en begrunnelse for hvorfor de åtte personene som har ankommet Østfold politidistrikt ble sendt ut:
– Det er fordi de er uønsket her. Men dette er noe vi gjør hele tiden, også med utlendinger. Så det er ikke noe spesielt for denne saken.
Ifølge Horne er vurderingene gjort etter en trusselvurdering de handler ut i fra. Han forteller at det ikke har vært noe bråk eller problemer i forbindelse med gårsdagens fest.
Lørdag kveld var det Outlaws-fest i Oppegård. Der møtte politiet mannssterke opp, med et tjuetalls politimenn på stedet. Ifølge Østlandets Blad skal politiet ha bært skuddsikre vester og hatt med seg en narkotikahund

Comments