Rocker næsten tævet ihjel ved brutalt overfald: I dag taler han i retten

Voldspatrulje på anklagebænken for groft overfald på Bandidos-rocker - overlevede kun på grund af hurtig udrykning.

 
Med nød og næppe overlevede rockeren det brutale overfald, hvor han både fik tæsk med værktøj samt blev påkørt med en bil.
Overfaldet skete om eftermiddagen 23. juli 2011 på hjørnet af Borthigsgade og Engelstedsgade samt på det nærliggende hjørne til Lyngbyvej på Østerbro. Forud foroverfaldet havde de tiltalte ifølge anklageskriftet taget opstilling i området, hvor de ventede på offeret. Den 31-årige overlevede kun, fordi redningsmandskabet var hurtigt fremme.

Læs her: rocker nær død ved overfald
Læs her: John Wayne's soldater anholdt for rockeroverfald
Læs her: Rockermorder fængslet for drabsforsøg

Kort efter overfaldet blev det formodede flugtkøretøj - en stjålet Mazda - fundet brændende på en p-plads ved Mjølnerparken på Nørrebro.

Netop nu kører retssagen mod de anklagede i sagen. Ved dagens retsmøde er de planen, at det nu 32-årige offer for overfaldet skal vidne.

De tiltalte er John Wayne Jensen - der tidligere hed Thomas Derry Nakaba - 42 år, Hasan Okutan, 23 år, Thomas Josic - kaldet Tito - 30 år, Tommy Josic - Titos lillebror - 22 år, Christoffer Pedersen - der er John Waynes fætter og som nu hedder Charlie Humble, 27 år samt Kasper Leif Smedegaard Knudsen, 31 år. Sidstnævnte fik i år 2000 12 års fængsel for drab på en Bandidos-rocker.

Læs her: Nazirockerens våde westerndrøm

John Wayne Jensen og Thomas Josic har tidligere gjort sig som fulgyldige medlemmer hos Bandidos, mens flere af de andre var længere nede i rockernes intere hierarki.

Smidt ud af Bandidos efter intern strid

I efteråret 2008 blev John Wayne Jensen og Thomas Josic sammen med seks andre sortlistet efter intern ballade i rockerklubben. Flere af de sortlistede sidder sammen med Jensen og Josic på anklagebænken i retssagen.

Efter udsmidningen fulgte to intense måneder, hvor den sortlistede gruppes pistolbevæbnede medlemmer jagtede Bandidos-folk samtidig med, at Bandidos-rockere omvendt jagede de udstødte. Krigen endte, da den sortlistede gruppe ved en større politiaktion blev anholdt og varetægtsfængslet i en sag om afpresninger i det kriminelle miljø.

Læs her: Fængslet for pistol og her: Eks-rocker fængslet for polititrusler

Efter løsladelsen fortsatte gruppen med at holde sammen, hvor de tilsyneladende fortsatte de kriminelle aktiviteter. Ud over overfaldet på Bandidos-rockeren er to af de tiltalte også under anklage for at have begået indbrud i Rødovre fire dage før overfaldet på Østerbro.

Her blev der stjålet smykker, designermøbler samt to biler til en samlet værdi på mindst en halv million kroner.
- Det er vores opfattelse, at der er tale om personlige uoverensstemmelser efter et indbrud, siger Knud Hvass, efterforskningschef, afdelingen for organiseret kriminalitet, Købehavns Politi.

Læs her: Anklager: Tvist om indbrudsbytte førte til drabsforsøg på rocker

Optaget i Hells Angels

Kort efter overfaldet blev Jensen og Josic optaget i Hells Angels' hierarki.

læs her: Nazirocker skifter til HA

Kilder med indsigt i miljøet vurderer, at optagelsen skete fordi, klubberne altid er på udkig efter nye emner, der har vist, at de er klar til vold og ballade.

Men kilderne mener også, at ikke alle i HA er ovenud lykkelige over at have fået John Wayne Jensens gruppe med i HA. Kilderne beskriver, hvordan Bandidos selvsagt blev rasende, da gruppen omkring Tito og John Wayne Jensen blev optaget i Hells Angels.
Medlemmer af både HA og Bandidos var derfor mødt frem, da offeret for overfaldet på Lyngbyvej 12. juli i fjor var til indenretligt forhør i Københavns Byret.

Læs her: Jointrygning og rockerfred foran byretten

Her forholdt begge grupper sig i ro til trods for, at optagelsen af Josic og Jensen på daværende tidspunkt direkte og i alvorlig grad var med til at forværre det i forvejen spændte forhold mellem HA og Bandidos.

I retssagen om drabsforsøget på den 31-årige Bandidos-rocker har Københavns Byret lånt den nye, store retssal ved Retten på Frederiksberg. De tiltalte nægter sig skyldige.

Comments