Rockerforening: Vi tjener ikke noget

Michael Green fra rockerforeningen TBM er ikke begejstret for at blive kigget efter i sømmene.

Tals- og formand for rockerforeningen TBM, Michael Green, er vred over kritikken af foreningens arbejde med - mod kommunal betaling - at fjerne unge fra bandemiljøet. Vi er ikke en pengemaskine, siger han. Men han nægter samtidig af 'sikkerhedshensyn' at udlevere regnskaber og anden dokumentation fra foreningens arbejde. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Tals- og formand for rockerforeningen TBM, Michael Green, er
vred over kritikken af foreningens arbejde med - mod kommunal
betaling - at fjerne unge fra bandemiljøet. Vi er ikke en pengemaskine,
siger han. Men han nægter samtidig af 'sikkerhedshensyn' at udlevere
regnskaber og anden dokumentation fra foreningens arbejde. 
 
Bag om rockerforeningen
 
TBM er ifølge selskabsregisteret en frivillig forening stiftet i 22. februar 2010.
Foreningen har registreret sin adresse hos et firma, der er gået konkurs.
Talsmand og formand Michael Green er den eneste, der officielt står frem for foreningen. Han har været i rockermiljøet i en årrække og var - ifølge Bandidos - prøvemedlem i nogle måneder.
Michael Green stiftede foreningen, mens han var i gang med at afsone en fængselsdom på otte år for narkosalg, trusler og skattesvindel.
Ifølge TBM har man 27 medlemmer fra rocker- og bandemiljøet .
Foreningen har aldrig offentliggjort regnskaber, vedtægter eller andet, der kan dokumentere foreningens eksistens. Ifølge talsmanden skjules informationerne af ’sikkerhedshensyn’.
TBM siger, at de har fået penge fra 13 kommuner - og har registreret henvendelser fra flere end 300 bandemedlemmer, som ønsker exit fra bandemiljøet.

 
Når man møder talsmanden for foreningen af tidligere bandemedlemmer, Michael Green, er det nemt at komme i tvivl om, hvorvidt man sidder over for en mand, der stadig er rocker. Eller en mand, der er ude af miljøet.
- Hør her, vi lever med fjender hver dag. Jeg er en retfærdig mand med gensidig respekt.
- Behandler du mig godt, så behandler vi også dig fornuftigt.

LÆS OGSÅ: Skattepenge ender blindt hos rockerforening

- Din indgangsvinkel til det her synes jeg ikke er særlig pæn, siger Michael Green under et af de interview, Ekstra Bladet har lavet med ham.
Talsmanden er meget vred over, at det tidligere bandemedlem Brian i dagens avis får lov til at kritisere det ’exit-program’, som Vejle Kommune betalte TBM 75.000 kroner for at lave:
- Han har truet en af de ansatte i TBM intensivt på sms. Han er efterlyst for røveri og har været nede og stjæle i Rema 1000 –?det er på overvågningsbånd. Og derfor er manden ikke velkommen i TBM. Det kan selv du godt forstå?
- Han er helt sikkert ’en knallert’. Men det vil folk vel også være i den her situation?
- Bare du forstår, at det ikke er børn, vi har med at gøre.

Det er usmageligt og grimt
- Brian har en oplevelse af, at han bliver anbragt i sommerhuset og er alene det meste af tiden. Bortset fra besøg af en ung mand, som Frederikshavn Kommune betaler jer for at lave et exit-program for?
- Ja, han møder en person, som har været i exit og er i TBM-regi nu. Den person gør et frivilligt arbejde for TBM, men nu sidder Brian så og udleverer ham. Det er usmageligt og grimt.
- Du har tidligere fortalt os, at når I får penge fra kommunerne til exit-programmer, så afregner I alene for de udgifter, der er?
- Ja, vi tager en enhedspris på 25.000 kroner om måneden.
- Og det er det, det koster at leje huse, kørsel, diæter, administration. Det er billigt, ikke?
- Hvordan kan kommunerne vide, at der faktisk er brugt for 25.000?
- Jamen, nu får kommunerne en regning fra os af. De kan jo regne ud, at manden sidder i et hus. Og manden er placeret.
- Almindelig regnskabslære siger, at man kan ikke ud fra en samlet kvittering kan gennemskue, hvad pengene er gået til. Så man skal stole på jer uden konkrete kvitteringer?
- Ja, det tror jeg også, at kommunerne gør. Så lad være med at spørge om, hvad vi bruger pengene på.
- Jeg spørger, om hvordan kommunerne kan vide, at de regninger for huse findes?
- Jeg tror, at de kommuner, vi arbejder sammen med, stoler på os.

LÆS OGSÅ: Politiet i brev - vi støtter ikke rockerforening

- Er der nogen i TBM, der får løn eller honorar?
- Overhovedet ikke. Det er sådan i TBM, at alle har fast arbejde ved siden af. Jeg er den eneste, der knokler rundt. Og jeg får diæter og kørsler. Og dem, der er i TBM, de får også diæter og kørsler.
- Det er, ligesom om at du tror, TBM er en pengemaskine?
- Jeg tror ingenting. Jeg prøver at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det. Vil du give mig en fuldmagt, så vi kan få indsigt i papirerne fra Skat og jeres bank?
- Nej. Vi har talt med skattevæsenet. Vi er godkendt, og det kører, som det skal. Vi har det fint i banken, tingene fungerer, og kommunerne er glade.
- Og jeg spørger en gang til –?har du lyst til at give den fuldmagt, så vi kan se, hvad papirerne viser om pengestrømmen i TBM?
- Nej. Jeg har svaret. Vi har nogle vedtægter, og dem skal jeg følge.

Comments