14 arrestert etter MC-razzia


Politiet aksjonerte lørdag kveld mot MC-klubben Hog Riders i Bergen. 14 personer er arrestert og klubbens lokaler er stengt.
Politiet opplyser til avisen at de fant narkotika, men vil ikke si hvor mye.
Klubben feirer tiårsjubileum denne helgen, noe som markeres med festligheter. Ifølge politiet var det 25 personer i klubblokalene lørdag kveld.
– Det dukket opp 17 politifolk med en ransakelsesordre. Alle gjestene måtte gå ut. Vi satt og drakk kaffe da politiet kom, sier en av festdeltakerne til bt.no.
– Vi hadde skjellig grunn til å mistenke overtredelse av tolloven og alkohollovgivningen, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon.
Politiet bevæpnet seg ikke før aksjonen.
– Det var en trusselvurdering i forkant. Vi føler oss ikke truet av dem, sier politistasjonssjefen.

Les også: MC-ere dømt for torpedovirksomhet

Utvist fra landet

Av 14 pågrepne er 13 fra Island og Danmark.
– De er bortvist fra landet i henhold til utlendingsloven, sier politistasjonssjef ved Bergen vest politikammer, Tore Salvesen til NTB.

Han forteller at de ble påtruffet blant annet på Bergen lufthavn Flesland, i biler, ved fergeleie og i MC-klubbens lokale.

Salvesen sier at det er en nasjonal strategi at utlendinger som er straffedømt i hjemlandet, og som er på vei til slike fester i Norge, bortvises fra landet.
– I tillegg er en nordmann pågrepet og siktet i henhold til narkotikalovgivningen, sier Salvesen.

Støtter Hells Angels

Politistasjonssjefen ønsker ikke å kommentere om det er gjort beslag utover det ene tilfelle der nordmannen ble pågrepet.

Hog Riders har rundt 20 medlemmer i Bergen, og støtter åpent Hells Angels. Politiet mener klubben er en såkalt kriminell enprosentklubb.

Bergens Tidende skriver at flere av personene som ble pågrepet skal ha tilknytning til énprosentsklubber, og samtlige skal være tidligere straffedømte i sine hjemland.
Politiet aksjonerte også mot klubben på fredag. Det ble ikke gjennomført noen beslag da, men politiet anmeldte personene i klubben for brudd på alkoholloven.

Comments