Bande-vagtværn: Nu må ministeren på banen



Det mener Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen. Efter BT har kunnet fortælle, hvordan bandegrupperinger som Black Cobra har oprettet deres egne visitationszoner på blandt andet den københavnske vestegn og i Køge, kræver DF's Martin Henriksen nu justitsminister Morten Bødskov i samråd om problemet.

- Det er et udtryk for, at retssystemet og retssamfundet har spillet fallit, når nogen overhovedet får den idé, at de skal lave deres eget politi og agere vagtværn på den måde. Det er også et udtryk for, at den sociale indsats i kommuner og skoler er slået fejl, og at vi som samfund slet ikke er gearet til at håndtere den slags ordentlig, siger Martin Henriksen.


Vestegnens politichef Bent Isager-Nielsen kaldte det for nylig 'helt utilstedeligt', at Hr. og Fru Danmark ikke kan færdes i fred på egnen, uden at blive stoppet af bandemedlemmer i områder, de betragter som deres. Her er flere blevet mødt med ordre som: 'Hvad laver du her? Åbn din taske! Hvad har du i dine lommer?'


Selvom politiet udadtil fastholder, at det ikke har mistet styringen med områderne, og at det har de ressourcer, der skal til, så vil DF'eren have justitsministeren til at akut at opprioritere politi-indsatsen. 
- Løsningen her og nu må være en massiv tilstedeværelse af politiet, og derfor må man tilføre politiet ekstra ressourcer i form af eksempelvis ekstra mandskab, så de kan slå ned på de her selvskabte visitationszoner. Det ser desværre ud til at være eneste akutte løsning, og det håber jeg, at ministeren vil bakke op om, siger Martin Henriksen.


Men han vil også gøre ministeren opmærksom på, at man i Dansk Folkeparti mener, at der på den længere skal strammes op om integrationen og mere specifikt indvandringen til Danmark.
- Man bliver nødt til at se på indvandringen de senere år, som er et resultat af fejlslagen integrationspolitik. Vi siger ikke, at der skal sættes et hegn op om Danmark, men der er ingen grund til at gentage fortidens fejl, siger han.
Kommunerne med de uroplagede bydele har blandt andet den sidste måned ansat flere gadeplansmedarbejdere, som skal 'løfte opgaven med at opnå kontakt og tillid i belastede miljøer', som det hedder i en pressemeddelelse fra Køge Kommune. Men den indsats giver Martin Henriksen ikke meget for.

- Hvordan vil gadeplansmedarbejdere håndtere hærdebrede kriminelle, hvis de står med 25 medløbere i ryggen? Kommer det til en reel konfrontation, så er det en indsats, som vil give bagslag på stedet. Det er udtryk for, at vi tænker alt for blødt, når det allerede er kommet så vidt. Vi bliver nødt til at sætte hårdt mod hårdt, eller går budskabet ikke ind, siger udlændinge- og integrationsordføreren.
BT har tidligere på ugen forsøgt at få fat i integrationsminister Morten Bødskov, men her var meldingen, at ministeren først kunne svare på spørgsmål efter ferien.

Læs også:

Comments