- La ut bilde av blodig B-gjengleder (27) på Facebook, ble forsøkt drept i går

«Bad boy» (25) livstruende skadd i angrep på vei til fengselet. Er i åpen konflikt med Norges mest beryktede gjengbrødre.


I fjor overlevde storebroren hans et pistolattentat på Furuset i Oslo, i kveld kjemper 25-åringen selv for livet på Ullevål sykehus etter det som framstår som et drapsforsøk.

Oslopolitiet bruker akkurat nå store ressurser på å roe gemyttene i de norskpakistanske gjengmiljøene, etter at gjengprofilen i går kveld ble angrepet av fire maskerte menn med slagvåpen ved gatekjøkkenet Charlies Kebabhouse på Kløfta.

Offeret har tidligere vært regnet som sentral i miljøet «Furuset Bad Boys» og  sonet nå slutten av en narkodom på frigang. Da overfallet skjedde, var 25-åringen  på vei tilbake til  Ullersmo fengsel, avdeling Krogsrud.

25-åringen skal blant annet ha blitt påført flere brudd i hodeskallen, og tilstanden var i ettermiddag ennå kritisk og uavklart. Angrepet framstår som nøye planlagt, og offerets venner er ikke i tvil om at 25-åringen ble forsøkt drept.

- Banket opp B-gjengprofil

Dagbladet vet at 25-åringen og hans bror (29)  de siste ukene har vært i direkte konflikt med en av de mest beryktede brødregruppene i B-gjengmiljøet.  25-åringen har følt seg truet i lengre tid, men skal ha vært opptatt av å vise styrke.

Forrige helg eksploderte konflikten, da en av B-gjengtoppene, en 27-åring, ble kraftig banket opp.

I løpet av slagsmålet ble det tatt et bilde av den forslåtte B-gjengtoppen mens han lå nede, ifølge Dagbladets kilder. Skrytebildet skal så ha blitt lastet opp på 25-årings Facebook-profil, der det ble oppfattet som en enorm provokasjon mot brødrene som i mange år var kjent som lederne av B-gjengen.

Kilder i gjengmiljøet mener nå at disse gjengbrødrene var direkte eller indirekte involvert i angrepet på 25-åringen i går kveld - men mennene er ikke pågrepet.

- Kjenner konflikten

Politioverbetjent Torstein Holand er leder for avsnittet Spesielle Operasjoner (SO) ved Seksjon for organisert kriminalitet. Han bekreftet at politiet ser hendelsen i lys av de nevnte sammenstøtene, men vil ikke kommentere selve etterforskningen.

- Vi har vært klar over konflikten mellom disse to brødregrupperingene og episoder den siste tida, og har jobbet mye med etterretning. Like etter hendelsen i går kveld iverksatte vi en rekke tiltak i de aktuelle miljøene i Oslo. Det har vi fortsatt med i dag, i tett samarbeid med Romerike politidistrikt, sier Holand til Dagbladet.

Politiet legger ikke skjul på at de frykter ytterligere eskalering av volden. Ingen skal være pågrepet for det mulige drapsforsøket, men mange kjente kriminelle i hovedstaden har det siste døgnet fått besøk av politispanere med svært tydelige advarsler.

I timene etter angrepet på Kløfta, rykket mannskaper fra Spesielle operasjoner ut både til Ullevål sykehus og en rekke adresser for å få kontakt med de kjente skikkelsene i gjeng-Oslo.

- Nå er vi ute i miljøene og legger massivt press på dem for å forebygge videre hendelser, sier politioverbetjenten.

Hadde fredsavtale

25-åringen og resten av Furuset Bad Boys-miljøet har tidligere vært regnet som B-gjengvenner, og ble i august i fjor omfattet av en fredsavtale som  høytidelig var inngått mellom Young Guns-miljøet og dagens versjon av B-gjengen. Det skjedde i kjølvannet av en rekke skyteepisoder og ett drap i Oslo i  løpet av få måneder.

Det er uklart hvorfor denne freden nå ser ut til å slå sprekker.

Den skadde 25-åringen er domfelt en rekke ganger, blant annet for flere grove hjemmeran, narkotikaforbrytelser og tyverier.

18. mai i fjor ble 25-åringens straffedømte bror (29) skutt og forsøkt drept på Furuset. Flere yngre kriminelle ble pågrepet, men også etter denne hendelsen ble det i miljøet spekulert i om B-gjengledere kunne ha vært oppdragsgivere eller involvert på annen måte. Gnisningene mellom fraksjonene så imidlertid ut til å være borte i høst.

Det har i kveld ikke lyktes Dagbladet å få kommentarer fra advokatene som tidligere har vært forsvarere for de omtalte mennene.

Comments