Politi affyrede varselsskud mod 10 - 12 hætteklædte mænd med skudsikre veste


Politiet måtte affyre varselsskud mod en stor gruppe mænd i Kokkedal torsdag aften.
To betjentes samtale med tre mænd udviklede sig dramatisk torsdag aften, da der pludselig ankom 10-12 mænd til stedet, som virkede truede.
En mindre politiopgave endte i et større optøjer torsdag aften, da en politipatrulje i Kokkedal i Nordsjælland pludselig følte sig så truede, at de så sig nødsagede til at affyre to varselsskud.
Det fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi, Ulrik Lindén til bt.dk.
To betjente var i gang med at tale med tre mænd, som fortalte, at de følte sig truede, da der pludselig ankom flere biler til stedet.
- En patrulje har kontakt til nogle personer omkring Holmegårdscentret i Kokkedal. Det er nogle personer, der angiver, at de har følt sig truede kort forinden. De sidder og snakker med dem i patruljevognen, da der pludselig ankommer flere biler med 10 - 12 personer, som er iført skudsikre veste og hættetrøjer, og som nærmer sig patruljevognen, fortæller Ulrik Lindén og tilføjer:
- Betjentene beder dem om at forlade stedet, men da de ikke vil det, vælger betjentene at affyre to varselsskud. Samtidig lander der nogle flere patruljevogne dernede, og det får dem til sidst til at forlade stedet.
Senere på natten finder politiet frem til nogle personer, som de sætter i forbindelse med episoden. Fem bliver anholdt.
Vagtchefen kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvorvidt episoden har relation til denne uges skyderier i hovedstadsområdet.
- De personer, vi har anholdt, er lokale, og de er banderelaterede. Nu skal vi så have klarlagt, om den episode, vi har haft i nat, har relation til bandekonflikten, eller om det er noget enkeltstående. Vi vil naturligvis også se på, om der er en relation mellem personerne. Efterforskningsmæssigt så udelukker vi jo ingenting, understreger Ulrik Lindén.

Alliancer og fjendskaber i bandekonflikten

Med udspring i Køge-området har de tre grupperinger Bandidos, Black Cobra og Bloodz i årevis været i konflikt - med Black Cobra i strid mod de to øvrige bander.
I København har Blågårds Plads-grupperingen med støtter i lang tid været i en blodig konflikt med Værebro-grupperingen VHK - Værebros Hårde Kerne - fra Bagsværd, der støttes af Høje Gladsaxe-folk.
Som støtter har BGP blandt andet LTF (Loyal To Familia), Tingbjerg, Kokkedal og Skovlunde.
Omkring Roskilde truer der ifølge politiet i december 2012 en konflikt mellem La Raza og medlemmer af bandemiljøet i Roskilde (formentlig folk med tilknytning til Bandidos).
I august 2012 indgår personer fra banderne på Blågårds Plads og Mjølnerparken tilsyneladende en fredsaftale, som angiveligt er blevet hjulpet på vej af religiøse ledere og blev beseglet med en forsoningsmiddag mellem parterne.

Comments