Politiet i kæmpe bandeaktion

Politiet på Sjælland har i en stor aktion torsdag morgen slået til mod 20 adresser med relation til bandemiljøet. Det skriver bt.dk.
Aktionen, der begyndte klokken syv og stadig er i gang, koordineres af Midt- og Vestsjællands Politi og er en del af den samlede sjællandske indsats mod bandekriminaliteten, som den seneste tid har været i fokus. Politiet har længe været bekymret for, at en ny bandekrig er under opsejling, og den seneste tid er der blandt andet lavet flere visitationszoner.
Politiet går ved torsdagens bandeaktion specifikt efter tilholdssteder og adresser, som sættes i forbindelse med bandeaktiviteter. Herunder ses der særligt på den seneste tids konflikt mellem lokale grupperinger i Køge.
Ved ransagningerne går politiet primært efter at konfiskere ulovlige våben.
»Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at kriminelle skaber utryghed for borgerne ved at gå bevæbnede rundt. Med dagens aktion går vi efter dem, som bærer eller opbevarer våben, og det er vores klare mål, at få så mange ulovlige våben som muligt ud af cirkulation,« siger politiinspektør Christen Østergaard i en pressemeddelelse.
Politiet vil meget gerne have oplysningerne fra borgerne, hvis nogen kender til steder, hvor der gemmes ulovlige våben, eller hvis man har andre oplysninger i sagen, der kan hjælpe i dagens aktion.
På politiets telefonnummer 114 sidder medarbejdere torsdag klar til at tage imod oplysningerne. Politiet kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvor længe aktionen forløber, eller om der vil komme yderligere ransagninger.

Comments