Politiet kritisk til at HA-sjef fikk perm og dro på pub

Den antatte norgespresidenten i Hells Angels, Leif Ivar «Leifen» Kristiansen, ble i mai 2011 dømt til fire år og ni måneders fengsel for befatning med nesten 10 kilo hasj. Tiltalen etter mafiaparagrafen ble frafalt.

Kløkstad sier politiet har nulltoleranse overfor det såkalte 1 prosentmiljøet og ønsker derfor å forebygge kontaktetablering med supportere og kommende medlemmer til alle 1 prosentklubbene.

Artikkelen fortsetter.
Hells Angels vest (Foto: Martin H. W. Zondag/NRK) MC-klubben Hells Angels har i flere tiår vært gjenkjennlige på grunn av sine vester med logoer. Her er en Hells Angels-vest, beslaglagt av politiet i Telemark.
Foto: Martin H. W. Zondag/NRK

– At en tungt kriminell person som soner dommen sin kan få helgepermisjon og dra på pub og restaurant i Bodø, hvor det fremgår kontaktetablering med lokale kriminelle, er som sagt meget uheldig, sier Kløkstad.

Hun har forståelse for at fengselet gir permisjon til innsatte ved spesielle behov eller som ledd i rehabilitering, men kan ikke se at denne permisjonen kan være positiv for rehabiliteringen.
– I forhold til nyrekruttering er det veldig uheldig at han er her, mener Kløkstad.

Fengselsleder Marte Helness i Bodø fengsel kan ikke kommentere denne saken spesielt, men understreker på generelt grunnlag at de gjør grundige vurderinger når noen søker permisjon.

Comments