Politikersøn om bandekrig:- Det er ikke min skyld


I et hjørne af Nørrebro-cafeen sidder han med en kammerat. Huen og hættetrøjens hætte er trukket om i nakken. På bordet står en cafe latte.
De to mænd er begge medlemmer i grupperingen BGP Familia Loyal To Familia - eller kort LTF. I går blev den ene, Shuaib Khan, i flere medier – blandt andet Ekstra Bladet – udpeget til at være ledende figur i LTF.
Den 26-årige, der er søn af den tidligere lokalpolitiker i Købehavn, Wallait Khan, er for få måneder siden blevet prøveløsladt i forbindelse med en dom for dødsvold begået i Jomfru Ane Gade, Aalborg, i 2008.
I medierne er hans løsladelse kædet sammen med den voldsomme genopblussen i bandekonflikten, hvor LTF og grupperingen med rødder i Værebro nord for København er hovedaktørerne.
– I pressen er det udlagt som om, det er mig personligt, der har fået konflikten til at blusse op igen. Det er en underlig påstand. Hvordan kan det være min skyld? Det er en konflikt, der har stået på i lang tid. Mediernes skriverier er baseret på gisninger, siger den 26-årige.
Ingen kommentarer
Af sikkerhedshensyn vil hverken han eller den anden bandefigur stille op til billede.
Selve konflikten og dens volds- og skudepisoder vil han ikke komme ind på. Ej heller, om han vitterligt er topfiguren i LTF.
- Ingen kommentarer, lyder det gentagne gange kategorisk fra både Shuaib Khan og den anden bandefigur.
Heller ikke, hvad konfliktbilledet oprindeligt bunder i, vil de uddybe.
Ifølge politiet har konfliktens triste voldsspiral tidligere kostet liv. I marts 2011 døde 19-årige Zoubir Aoussar efter at været ramt af skud affyret af en ukendt gerningsmand på Blågårds Plads, Nørrebro.
Læs her: Bandekonflikt har tråde i gammelt drab
Få dage før drabet på Aoussar blev den 19-årige somalier Mahad Abdulqadir Abdi likvideret med en byge skud affyret fra et automatvåben i Husum i det nordvestlige København. Ingen er dømt i de to drabssager - men på gaden menes folkene fra Værebro at stå bag.
Senest har konflikten sandsynligvis kostet yderligere to liv. Om aftenen 11. januar blev 19-årige Jonathan Taboryski likvideret på klos hold på torvet i Høje Gladsaxe.
Læs her: Skudoffer overlevede ikke og her: Zaid blev det seneste skudoffer
Torsdag i den forgangne uge døde 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi på rigshospitalet efter, at han aftenen forinden var blevet fatalt kvæstet af skud på Frederiksberg.
Læs her: Metroen standset: Politiet leder efter spor fra bandedrab
De to seneste drab er ligeledes uopklarede. Men her mistænkes gerningsmænd med forbindelse til LTF at stå bag.
Læs her: Skud gik gennem rude i tilfældig lejlighed
Ud over de dræbte er en række primært unge mænd blevet såret af skud og knivstik i den roterende voldsspiral.
På vagt
Uden for Nørrebrocafeen holder andre LTF-bandefolk opmærksomt øje med de forbipasserende trafik.
Ud over en enkelt hue med påskriften BGP Familia ’reklamerer’ ingen af dem med deres tilknytning til grupperingen, der gentagne gange har været i mediernes søgelys for deltagelse i en årelang banderelaterede konflikt, hvor den seneste voldsbølge har kostet foreløbigt to unge livet.
– Vi har dannet Familia BGP for at manifestere et broderskab mellem os fra Blågårds Plads og vores brødre andre steder i og omkring København. Ud over folkene fra Blågårds Plads tæller grupperingen også folk fra Tingbjerg, Kokkedal og Skovlunde. Vi er en stor gruppe nu. Der er ingen støttegrupper. Der er heller ingen Skovlunde-gruppe eller Tingbjerg-gruppe eller Blågårds Plads-gruppe eller Kokkedal-gruppe mere. Vi er alle sammen LTF, siger de to mænd i cafeen.

Comments