Skudoffer kæmper for livet - ramt i hjertet

En mand er onsdag aften blevet skudt på Finsensvej på Frederiksberg i København

 
- Det er yngre mand, der er blevet ramt af skud i en baggård. Skyderiet foregik omkring forurettedes bil, men vi kender ikke de nærmere omstændigheder. Vi ved, han er alvorligt kvæstet, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen, der ikke ønsker at oplyse yderligere om den unge mands tilstand.

Bt.dk erfarer dog, at der er tale om en 30-årig mand, der blev ramt af to skud i brystet. Begge skud skulle angiveligt have ramt hjertet.

Manden blev straks efter skudangrebet bragt til Rigshospitalets traumecenter.
Lau Thygesen oplyser, at offeret er kendt af politiet. Han arbejder i en butik i nærheden af gerningsstedet, og de ved, hvilket område han er fra.
- Det er endnu for tidligt at udtale sig om, hvorvidt aftenens skyderi er relateret til de seneste dages skudepisoder, men det er selvfølgelig noget, vi undersøger, tilføjer Lau Thygesen.

Politiet er efterfølgende mødt talstærkt op på gerningsstedet og har afspærret et større område omkring Finsensvej, 

Selve Finsensvej var desuden blokeret af en bybus, der stod parkeret på tværs af vejen.

Ifølge BTs reporter på stedet, fandt skyderiet sted mellem en butik og en boligblok nær ved krydset mellem Finsensvej og Ndr. Fasanvej.

Aftenens skuddrama skaber rædsel i området, beretter BTs udsendte.
Finsensvej var afspærret. Mange beboere var frustrerede. Dels fordi de ikke kunne få adgang til deres hjem på grund af politiets afspærringer, dels fordi deres ellers fredelige kvarter pludselig var blevet et gerningssted. En ung kvinde henvendte sig til politiet.
- Jeg hørte noget, der lød som en planke eller et stillads, der faldt ned, og en mand der råbte om hjælp. Jeg overvejede at gå derhen, men ja, det kunne jo være alt muligt. Jeg er heller ikke sikker på, det har noget med skyderiet at gøre, men jeg har sagt det til politiet nu, siger hun.

En ung mand kunne ikke komme i kontakt med sin ven, der bor i boligblokken lige ved siden af
- Jeg må ikke komme forbi afspærringerne, og min ven tager ikke telefonen, så jeg er meget nervøs lige nu. Det er utroligt, det også er kommet herud nu. Det minder nærmest om USA eller sådan noget, siger han til bt.dk.

Hærget af skud
Skyderiet på Frederiksberg er det tredje skudangreb på tre dage og det seneste i en række af skuddramaer, der har hærget København og Københavns Vestegn i de seneste dage.
Tirsdag eftermiddag blev der forgæves affyret skud mod en yngre mand i Høje Gladsaxe nord for København.

Det er kun godt en måned siden, at et andet skyderi i bandekonflikten kostede menneskeliv i Høje Gladsaxe. Fredag den 11. januar blev den 19-årige Jonathan Taboryski dræbt af skud. Og så sent som mandag aften blev en anden 19-årig mand skudt i låret, mens en anden kugle snittede hans jakke i Skovlunde.

Det tidligere bandemedlem Michael Green mener, at det kræver drastiske skridt at stoppe udviklingen.
- Vi ser jo, at folk jo dårligt tør færdes i deres lokalområder, siger Michael Green. Han er talsmand for TBM, foreningen af tidligere bandemedlemmer.
- Jeg foreslår, at vi skal indføre ’injunction’ som i USA. På dansk zoner, hvor det er muligt at give offentligt tilhold. Og dermed forbyde bandemedlemmer at opholde sig i bestemte områder. Det er simpelthen nødvendigt, hvis man skal splitte de rivaliserende bander. Og samtidig bekæmpe fødekæden, altså forhindre helt unge mænd i at komme ind i banderne. Vi har visitationszoner i dag, men de giver ikke politiet mulighed for at isolere bandemedlemmerne fra hinanden, siger Green.

Han opfordrer politikerne til at reagere hurtigt.
- Det er ikke længere trygt at gå på gaderne i Københavnsområdet, siger han.
Som formand for Folketingets Retsudvalg er Karina Lorentzen Denhardt en af de politikere, der er tættest på ansvaret.
- Jeg er positiv overfor idéen. Det er vigtigt, at vi prøver at tænke ud af boksen og finde nogle andre værktøjer for at stresse banderne. Men jeg er heller ikke blind for, at der er en række udfordringer ved de her offentlige tilhold, siger SF-politikeren til BT.
- Det er ressourcekrævende, og det er klart, at vi ikke kan have en politibetjent på hvert gadehjørne: Der er et lovforslag på vej. I dag kan man give fodboldfans besked på at holde sig tre kilometer væk fra stadion eller værtshusmiljøer. Det er min opfattelse, at politiet har en god idé om, hvem bandemedlemmerne er, så man kunne se på at gøre noget lignende i bandekrigen, siger Karina Lorentzen.

Comments