– Vi ønsker ikke stå utenfor samfunnet

Norgessekretæren i Hells Angels forsikret retten om at medlemmene lever svært normale liv.

Den store narkotikasaken i Nord-Troms tingrett er nå inne i sin femte rettsuke. På dagens vitneliste sto den nasjonale sekretæren i Hells Angels, Øyvind Våge (44), som tilhører Stavanger-avdelingen.

Les også: Vitne i HA-sak narkotiltalt

– Vi i Hells Angels kan ikke stille oss utenfor samfunnet, og vi har heller ikke noe ønske om det. Men vi blir forsøkt presset oss ut av samfunnet. De reglene som gjelder for andre, gjelder tydeligvis ikke for oss, sa Våge, og viste til at landets kommuner de siste par årene har nektet motorsykkelklubben skjenkebevillinger lokalt.

Les også: Gjemte 7 kilo hasj hos mamma

Sjekket straffedømte

Han mener statsadvokaten i straffesaken forsøker å demonisere Hells Angels ved å be retten nekte medlemmer som har vært straffedømt de siste fem årene adgang til rettssalen.

Les også: Slik fraktet de narko til Nord-Norge

– Det er vel for at vi skal virke veldig kriminelle. Men jeg har sjekket med de ulike avdelingene våre. Av de 100 medlemmene og prøvemedlemmene hos oss, er det 72 som ikke har noen dommer de siste fem årene. Av de øvrige er det 15 som kun er blitt bøtelagt, opplyste Våge i retten.
Norgessekretæren har vært Hells Angels-medlem i 16 år, og hevdet at minst 80 prosent av klubbmedlemmene er i arbeid.

Les også: Leverte 12 kilo hasj hit

– Det går veldig bra å være Hells Angels-medlem og samtidig være i fullt arbeid. De aller, aller fleste av oss lever veldig normale liv, med familie og hus, sa Våge.

Lokale presidenter

Han opplyste at hver av de åtte Hells Angels-avdelingene i Norge har:
President
Visepresident
Sekretær
Kasserer
«Road Captain» som arrangerer turer
«Sergeant at Arms» som sørger for vakthold.
Hvem som var presidenter i Hells Angels-avdelingene i Oslo og i Tromsø, kunne imidlertid ikke den nasjonale sekretæren svare på.

Les også: Hevder narkotransport var henting av papirer

– Dette høres sikkert rart ut, men jeg har aldri kommet på å spørre om det, sa Våge.
På spørsmål benektet vitnet at Hells Angels Norge har noen nasjonal president.
– Av nasjonale titler har vi kun en «trademark-representant» og en nasjonal kasserer i tillegg til meg som nasjonal sekretær, sa vitnet Øyvind Våge.

Comments