Bandemedlemmer er fængslet i fire uger for hashhandel


Ni mænd fra banden Loyal to Familia (LTF) er i et lukket grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg blevet fængslet i fire uger, sigtet for handel med op til 31 kilo hash.
De ni mænd blev torsdag anholdt i en større bandeaktion i blandt andet Skovlunde.

Dommeren begrundede varetægtsfængslingen med, at der er fare for, at de ni mænd på fri fod ville fortsætte deres kriminalitet og forsøge at påvirke politiets efterforskning.
De ni mænd er mellem 18 og 27 år gamle, og i forbindelse med torsdagens aktion fortalte politiinspektør Kim Kliver fra den regionale bandeenhed Task Force Øst, at der blandt andet er tale om ledende medlemmer af LTF.

Mændene er sigtet efter straffelovens paragraf 191, som drejer sig om grov overtrædelse af narkotikalovgivningen. En del af hashen har politiet beslaglagt som færdigrullede joints og som små klumper beregnet til salg.

Salget er blandt andet foregået ved Charlie Burger og boligblokkene Blokhaven. Begge steder ligger i Skovlunde.

31 kilo hash er i sammenligning med andre narkosager en mindre sag. Det gør dog ikke Kim Kliver mindre tilfreds med aktionen.
- Det er værd at lægge mærke til, at denne sag drejer sig om salg på gadeplan, og så er der selvfølgelig tale om mindre mængder, end når det drejer sig om for eksempel hashsmugling, siger han.
- Og så er det også væsentligt, at det er foregået organiseret, og vi har en solid underbygget efterforskning, siger Kim Kliver.
Ved torsdagens bandeaktion, hvor blandt andet de specialuddannede politifolk fra PET's aktionsstyrke deltog, fandt politiet flere våben, blandt andet to maskinpistoler.
Ingen af de ni mænd, som fredag er blevet fængslet, er dog sigtet for at have noget at gøre med de to maskinpistoler og tre pistoler, som politiet beslaglagde torsdag.

Comments