DETTE ER EN GJENG


En gruppe (ofte aldersavgrenset) som holder sammen over tid, utøver straffbare handlinger og/eller ordensforstyrrelse og aggressiv atferd i det offentlige rom.

Gjengen har et eller annet symbolsk uttrykk for gruppetilhørighet som for eksempel navn, symboler, klesstil, språk, osv.

Gjengene i Oslo:

B-gjengen: Oppsto på 90-tallet, hovedsakelig av andregenerasjons pakistanske menn. Stabilt 25–30 personer over lengre tid. Velorganisert rundt en kjerne av fire familier. De er involvert i omfattende kriminell virksomhet hvor narkotika utgjør hovedtyngden. Har hatt konflikter med Young Guns, men det kan virke som om denne konflikten er tonet ned.

Young Guns: Oppsto på 80-tallet, hovedsakelig av pakistanske gutter født i Pakistan. Har vært stabilt med 20–25 personer i lengre tid, men synes noe svekket de senere årene. Driver narkotikakriminalitet. Tradisjonelt i konflikt med B-gjengen.

Furuset Bad Boys: Mindre antall (6–7) medlemmer av pakistansk, marokkansk og norsk opprinnelse. Driver narkotikakriminalitet og hjemmeran. Har samarbeidet med medlemmer fra Young Guns.

Ungdomsmiljøer fra ulke steder i Oslo, som gjerne er etablert med geografisk tilknytning. Det har vært konflikter mellom miljøene, blant annet med masseslagsmål og bruk av våpen. Ungdomsmiljøene har kontakt med de etablerte større gjengene.

Comments