Fredsmarch: Skovlunde går imod banderne

Banderne styrer i Skovlunde, der den seneste tid har været ramt af gentagne skyderier og et omfattende hashsalg.

Senest har Ekstra Bladet tilbragt 12 timer skjult i en bil på en parkeringsplads i Skovlunde, hvor vi dokumenterede, hvordan der systematisk blev solgt hash fra en lejlighed i Blokhaven. I alt observerede vi 47 handler på foto og video på 12 timer.

Læs også: Videobutik lukker efter pistoltrusler

Men i dag kl. 17 samledes omkring et par tusinde unge og gamle Skovlunde-borgere i et fakkeltog for at tage afstand fra banderne. Fredsmarchen er arrangeret af Multikulturel Forening og menighedsrådet, og fremmødet glæder arrangørerne.

Læs også: Se 12 timers narkohandel

- Det er et fantastisk fremmøde og dejligt at se, at folk er så engagerede. Jeg er glad for, at det her viser, at vi kan samles under glædelige omstændigheder på trods af det her. Der er en god stemning, siger Farjam Davani, formand for Ballerup Multikulturelle Forening, til ekstrabladet.dk.
- Hvad håber I på at få ud af det her?
- Der er to konkrete ting: Vil vil gerne sige til hashklubberne, at de skal lade være. Det andet er til politikerne: Kan I se nu, at det ikke går, det her? I lukkede Christiania, og så åbnede I for hashsalg i alle bydele af københavn. Men mit vigtigste budskab er, at folk ikke skal støtte de kriminelle ved at købe hash, siger han og fortsætter:

Læs også: Hashbanditter blandt børnefamilier skaber skræk og rædsel

- Jeg vil ikke se alle de uroligheder i mit kvarter, og alle de her mennesker bakker min mening op ved at møde op i dag, siger
Marchen startede ved Skovlunde Kirke kl. 17 og gik videre ned mod Blokhaven. Her stod der, ifølge ekstrabladet.dks reporter, fire maskerede mand i en opgangsåbning og så truende ud. De gik dog hurtigt ind og lukkede døren.
Herefter gik optoget videre gennem Skovlunde Centret ned til den nu nedlagte videobutik Blockbuster, der lukkede i sidste uge efter længere tids ballade og direkte trusler rettet mod butikkens personale. . I centret stod butiksejerne i døråbningerne med fakler, fortæller ekstrabladet.dks reporter på stedet.

Comments