Mongols bygger kampsportsenter


KRISTIANSAND: Det er NRK1 som melder at den kriminelt belastede motorsykkelgruppen Mongols har leid et lokale nær Sør Arena for å bygge opp kampsportsenteret.
– Dette er svært bekymringsfullt. Politiet og vi er fult klar over utviklingen til denne klubben. Vi frykter at belastet ungdom vil bli brukt som løpegutter for klubbens medlemmer om de mottar kamptrening, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, til NRK.

Frykter økt rekruttering

– Det kan virke som klubben rekrutterte voldsomt i sommer, men det var stor gjennomtrekk av medlemmer i støttegruppa. Nå ser det ut til at rekrutteringen kan ha stagnert noe, men personene som er igjen danner en hard kjerne. Vi frykter at ved at klubben starter et kampsportsenter kan øke rekruttering til miljøet, sier Eriksen.
MC-klubben har hatt kraftig vekst siden den ble etablert for mindre enn ett år siden. Klubben skal ha forsøkt å opprette et kampsportsenter i Sverige, men der blitt stanset av politiet.

- Har ikke noe å frykte

Norgespresident i Mongols MC, Bjørn Richard Støle, sier følgende til NRK:
– Grunnen til at vi starter en kampsportklubb er av samme grunn som andre starter liknende klubber. Vi vil ha en plass å trene, og samtidig gi muligheten til andre som har interesse for kampsport. Politiet har overhodet ingenting å frykte. Dette er en legitim, helt vanlig kampsportklubb. Hvorfor politiet skulle frykte at vi skal trene opp pengeinnkrevere her begriper jeg ikke, sier han.

Les også:

  • FØR RETTEN BLE SATT: Fra venstre, aktor, politiadvokat Leif Aleksandersen, rettens administrator, tingrettsdommer Knut Otterbech og forsvarer, advokatene Sveinung Johnsen og Ole Petter Drevland.

    Mongols-medlemmer nektet ran i retten

    Tre unge menn, to av dem medlemmer av Mongols, benekter ran, vold og trusler mot to andre menn på Evje. Mongolsguttene skulle være støttekontakter for en kristiansander som skulle be om at dopsalg til hans mindreårige bror måtte opphøre.
  • Mongolsmedlemmer anker

    To menn fra Kristiansand, som i tingretten er dømt til henholdsvis fire og tre års ubetinget fengsel, anker dommen til lagmannsretten.
  • ETTERFORSKER: Leif Vagle leder etterforskningen av organisert kriminalitet i Agder Politidistrikt. Nå er 27 personer siktet i opprullingen av en omfattende hasj- og marihuana-sak.

    Ny Mongols-president tar avstand fra hasj-sak

    27 personer er siktet i en omfattende hasj-sak som knyttes til mc-klubben Mongols. Nå tar Mongols-president fra Arendal avstand fra saken.

Comments